Hala Madrid!

Me tehtiin Japen kanssa tänä keväänä jotain sellaista, mitä ei kuviteltu alunperin tekevämme. Haettiin nimittäin vaihto-opiskelemaan. Vaihto-opiskelu on kyllä pyörinyt mielessä aina silloin tällöin, mutta mitään palavaa poltetta ei ole ollut lähteä. Huoh, sehän pitkittäisi valmistumistakin! Enää en ajattele näin. Me ollaan opiskeltu reilut kolme ja puoli vuotta melko kovalla tahdilla kumpikin ja ollaan valmistumassa ihan ajallaan viidessä vuodessa, jonka jälkeen pitäisi siirtyä työelämään. Noin kuukausi sitten heitettiin ilmoille ajatus, että mitä jos sittenkin haettaisiin viimeiseksi kevääksi vaihtoon? Hankkimaan kokemusta ulkomailla asumisesta ja toisenlaisesta kulttuurista ja näkemään vähän maailmaa. Voi olla, että valmistuminen meiltä venyy sitten syksyyn, sillä valmistumispäivissä on tietyt aikataulut, joita ei päästä vaihdosta käsin välttämättä noudattamaan. Mutta nuoriahan tässä vielä ollaan, työelämä kyllä odottaa.

Vaihtokohdetta mietittiin pitkään. Selvää oli, että haetaan joko Länsi- tai Etelä-Eurooppaan. Iso-Britannia olisi ollut ehdottomasti ykkösvaihtoehto, mutta sinne ei meidän tiedekunnalla ole vaihtokohdetta. Viimeisessä kamppailussa oli lopulta Pariisi ja Madrid. Pariisista olen unelmoinut ala-asteelta asti ja olen opiskellut ranskaa monta vuotta, joten perus kommunikointi olisi onnistunut. Vaikka Pariisi varmasti upea kaupunki onkin, niin olen kuullut kuitenkin sieltä paljon huonoja vaihtokokemuksia. Pariisissa on kaikki järjestelyt kuulemma todella hankalaa ja asuntotilanne huono. Ei asioiden hoitaminen Espanjassakaan varmasti helppoa ole, mutta ei ehkä ihan niin hankalaa kuin Ranskassa. Madrid oli Japelle mieluisampi kohde, eikä varmasti vähiten Espanjalaisen jalkapallokulttuurin vuoksi ;) Päätin siis luopua unelmastani ja haettiin yhdessä kevääksi 2014 Madridiin!

kuvat Google kuvahaku

Haun tulokset eivät ole vielä tulleet, vaan tulokset tulevat tämän kuun loppupuolella. Se, että pääsemmekö vaihtoon, ei siis ole mitenkään varmaa, vaan tuloksia odotellaan jännityksellä! Uskoakseni meillä on kuitenkin ihan hyvät mahdollisuudet tulla valituiksi, sillä kummallakin on reilusti yli 200 opintopistettä koossa, ja yleensä pidemmällä opiskeluissa olevat ovat haussa etusijalla.

Voi siis olla, että täällä blogin puolellakin nähtäisiin hieman erilaisia maisemia ensi vuoden keväänä ;) Peukut pystyyn siis! Sattuuko lukijoiden joukossa olla ketään, kuka olisi ollut/on vaihdossa tai asunut/asuu jostain muusta syystä Madridissa? Kuulisin enemmän kuin mielelläni kokemuksia! :) Myös Madridissa vierailleilta kuulen mielelläni kokemuksia! Madrid ja koko Espanja Kanarian saaria lukuunottamatta on minulle täysin uusi maa! Jännittävää!

-Lindsay

PS. Oletteko vielä äänestäneet lempibloggaajaanne Aussie Blog Awardseissa? Itse laitoin äänenin menemään Jannelle, sillä hänen bloginsa erottuu blogien joukosta edukseen ja on ehdottomasti yksi blogimaailman piristävimmistä tuulahduksista! Mielestäni olisi kiva nähdä palkintopallilla joku "ei-niin-nähty" bloggaaja. Jannea tai muita ehdokkaita pääset äänestämään tästä!

25 kommenttia

 1. Vau! Kuulostaa mahtavalta. Itsekin olen ajatellut lähteä vaihtoon sitten joskus, kun yliopistossa (toivottavasti) oleilen :) Itse olen menossa haistelemaan Madridin (ja Malagan) tuulahduksia huhtikuun puolen välin jälkeen kouluprojektin merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa sinä pääset nauttimaan Espanjasta jo ihan kohta! :)

   Poista
 2. Haha Karon kanssa jo mietittiin, että teistä saakin sit mahtavat matkaoppaat (ja majoittajat) Madridiin! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :D Toivottavasti saadaan asunnoksi jokin muu kuin 2m x 2m huone ;D

   Poista
 3. Onnittelut hienosta päätöksestä! Madrid on ihana kaupunki, asuin siellä aikoinaan vuoden. Ja Real Madrid on paras! ;) Toivottavasti pääsette vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla hyviä kokemuksia! :) Realin mies löytyy tästä talosta haha ;D

   Poista
 4. oi, mahtavaa jos pääsette vaihtoon! :) harmi ku mun poikaystävä valmistuu jo syksyllä, ois ollu huikeeta lähtee yhessä vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdet sitten vaihtoon itse ja poikaystävä mukaan lomailemaan! ;)

   Poista
 5. Oon kerran käynyt Madridissa, ja siitä yhden päivän reissusta jäi eniten mieleen sää :D Silloin oli nimittäin 40 astetta varjossa! Mutta se olikin kesällä se. Mutta itse kaupunki vaikutti tosi kivalta, isoja ja hienoja, vanhoja rakennuksia. Kaveri on asunut Madridissa pitempään ja tehnyt siellä töitä, ja tykkää kuulemma. Onnea hakuprosessiin!

  (olikohan sun tarkoitus laittaa otsikkoon 'hola'...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih me ei ihan noin kovista helteistä taideta ehtiä nauttia ;D Mutta lämmöstä varmasti! Ja otsikossa on ihan tarkoituksella "hala", sillä Hala Madrid on Real Madridin kannustushuuto :D

   Poista
  2. Kröhöm, minähän en mitään jalkapallosta tiiä... Eipä sitten mitään! :D

   Poista
 6. Vau, toivotaan nyt hurjan paljon onnea, että teidät valittaisiin! :D Sattumoisin olen asunut sekä Pariisissa, että Madridissa jonkun aikaa, joten tämä postaus kolahti. ;) En tosin mielelläni haluaisi vertailla niitä, kun molemmissa kaupungeissa on ne omat hyvät (ja huonot) puolensa ja molemmista jäi aivan upeat muistot. Mutta... kyllä siinä Pariisissa vain oli jotain niin ihanaa (minulle), se miljöö oli niin uskomattomaton ja teki lähtemättömän vaikutuksen ja jotenkin tuntui, että Pariisissa oli paljon enemmän nähtävää. Ja Disneyland, tottakai...

  Mut Madrid on kyllä myös oikein hauska paikka! Jos olet Madridissa jo tammikuussa ja matkailuaihe kiinnostaa, niin voin suositella matkailumessuja (fitur). :) Niin ja onhan tuossa Madridissa se hyvä puoli, että espanja tarttuu nopsaan päähän. Jos ei ole vielä kieli hallussa, niin kannattaa alkaa opiskelemaan. :) Käykää sit joskus ehdottomasti Pariisissa matkalla (vaikka Madridista käsin), vaikka silloin, jos osuisi Semana Santa tai un puente! Ihanan romanttinen ja kaikkea, ah! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sinulla on molemmista hyviä muistoja :) Pariisisissa aiomme ehdottomasti tuon kevään aikana käydä! Se oli ehto sillä että valittiin Madrid Pariisin sijaan ;) Tammikuusta toukokuuhun olisi tarkoitus Madridissa olla! :)

   Poista
 7. Onnea hyvästä päätöksestä, omasta mielestäni jokaisen siihen kykenevän tulisi hyödyntää vaihto-opiskelumahdollisuus! Okei, vähän puolueellinen mielipide, koska olen itse vaihdossa tällä hetkellä ;).

  Olen muutamalta tutulta kuullut, ettei Espanjassakaan aina suhtauduta vaihtareihin kovin suopeasti esim. proffien suunnalta, sillä heidän ajatellaan tulevan Espanjaan vain "bilettämään ja aurinkoon". Eräskin tuttu ei ollut päässyt tästä syystä johonkin suosituimmille kursseille, jonne espanjalaisilla oli etuoikeus... Mutta sekin varmasti riippuu ihan paikasta :) Kannattaa vaan aina varautua siihen, ettei vaihdossa aina asiat luista niin kuin Suomessa ;)

  Olen nyt itse Ranskassa, ja olen kyllä huomannut että jotkin asiat on tehty turhan hankaliksi. Mutta mitään ylitsepääsemätöntä ei ole vielä tullut vastaan!

  Ja ainiin, espanja on niiiiiiin paljon helpompi kieli (ainakin ymmärtää) kuin Ranska! Olen opiskellut molempia, ja haaveissa on päästä Espanjaankin vielä vähän pidemmäksi aikaa käyttämään kieltä kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin minäkin olen kuullut kaikilta vaihdossa olleilta, että ehdottomasti kannattaa lähteä :D Me ei lähdetä onneksi Espanjaan opiskelemaan juurikaan, lähinnä viimeistelemään graduja ja nauttimaan uudesta ympäristöstä ;) Jos pari kurssia siinä sivussa sitten kävisi :D Mutta totta, pitää varata pitkät hermot vaihtoon lähtiessä! :D

   Poista
 8. Kuulostaa mahtavalta, kannustan :-)! Töitä todellakin ehtii tehdä vaikka kuinka kauan, ehdottomasti vaihdot ovat hyviä mahdollisuuksia tutustua uuteen kulttuuriin ja kieleen. Espanja on helppo kieli suomalaiselle oppia. Tehän voitte ruveta Japen kanssa alkeita opettelemaan ihan itsekseen. Meillähän lapset lukee täällä koulussa espanjaa, kun täällä Teksasissa sitä niin paljon kuulee ja lukee. Itsekin on sitä ihan vaivihkaa oppinut, kun ei siltä voi oikein välttyä :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, töihin ehtii kyllä! :) Ja niinhän sitä voisi opiskella jos viitsisi ;D Ehkä pitää jotkin alkeiskirjat jostain kaivaa ja opetella jotain perus juttuja ;)

   Poista
 9. Kohde kuulostaa ihan mahtavalta! Itse olen käynyt pari kertaa Manner-Espanjan etelärannikolla ja olen tykännyt tosi paljon sekä lisäksi Mallorcalla sekä useampi kerta Kanarialla. Mä olen aina tykännyt Espanjalaisesta meiningistä ja varmasti tuo kohde on hyvä valinta! Toivottavasti pääsette vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä tosi kiva päästä! :) Espanjalainen kulttuuri vaikuttaa minustakin kyllä kivalta ja olisi ihana päästä tutustumaan maahan laajemmin :)

   Poista
 10. Onpa ihanaa! Vaihto itsessään on jo mahtava kokemus, mutta se vielä että sen saa kokea yhdessä rakkaan ihmisen kanssa on ihan mieletöntä :) Muistelen että sää joskus tosi kauan sitten sanoit että teki olitte miettiny Itävaltaa? Sitä oisin voinu kyllä kans suositella erittäin lämpimästi, me ainaki Henrin kanssa tykättiin kovasti :) Mutta Madrid on ihan varmasti ihana ja takuulla erilainen kulttuuri ku Suomessa :D Ja ei ne Madridin tarjoamat shoppailumahdollisuudetkaan varmaankaan haittaa...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä jos joku sen tiedät! :) Minusta on tosiaan just huippua lähteä yhdessä Japen kanssa. Ei yksin lähteminen tässä tilanteessa taitaisi olla edes vaihtoehto :) Itävaltaa mietittiin tosiaan silloin vuosi sitten, mutta päätettiin nyt lähteä etelämmäksi, jotta saadaan nauttia ihanasta ilmastosta ;D Tuskinpa tammi- ja helmikuu Madridissakaan mitään hellettä on, mutta toukokuussa saa varmasti nauttia jo korkeistakin lämpöaseista! ;) Ja en voi väittää etteikö Espanjassa edullinen Zara houkuttelisi, hihiii! ;D

   Poista
 11. Vaihto niin kannattaa, toivottavasti pääsette! Monta kertaa on jälkikäteen mietityttänyt ainakin minua, että miksi en hakenut eri ohjelmissa ja useamman kerran eri paikkoihin! Mahtava kokemus se yksikin oli, elämän suurimpia tähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit olen kyllä niin innoissani nyt tästä vaihtojutusta, että toivon kyllä tosissaan että päästäisiin! :)

   Poista
 12. Moi!
  Miten todennäköistä on, että molemmat pääsee vaihtoon? Itse olen miettinyt samaa.. Olen nyt 3. vuosikurssilla ja poikaystävä myös samassa koulutusohjelmassa Oulun yliopistossa. Oishan se ihanaa kahelleen lähteä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa tiedä varmasti. Se varmaan riippuu mihin kohteeseen hakee. Esim. Australiaan todennäköisesti ei pääse yhdessä ja muut kahdenvälisetvaihdot voi myös olla erittäin hankalia päästä :) Mutta kuulin juuri, että joku pariskunta oli päässyt yhdessä Hong Kongiin. Erasmusvaihdossakin kannattaa ottaa huomioon kohde ja ottaa selvää meidän tiedekunnan vaihtokoordinaattorilta, että mihin on useita paikkoja ja mikä on suosituin kohde. Uskon, että Madrid on varmasti suosittu kohde, mutta meillä on kummallakin reilusti yli 200 opintopistettä ja ihan ok keskiarvot, niin mahdollisuudet päästä on varmaan ihan hyvät. Pidemmällä opinnoissa olevat (opintopisteissä laskettuna) ovat kuulemma etusijalla! :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.