LV teki sen taas!

Nimittäin hintojenkorotuksen! Vastahan ne loppusyksystä hintojansa nosti?! Huomasin asian tänään selatessani LV:n sivuja. Selaan aina saksan kielisiä sivuja, joista näkee tuotteiden hinnat. Saksan sivuilla hinnat on noin 5-20 euroa halvemmat kuin Suomessa.

Viime toukokuussa ostin Münchenistä Speedy 35 laukkuni ja nyt laukun hinta on jo yli 100 euroa kalliimpi! Syksyn korotuksessa hinnat nousi noin 50 euroa ja nyt keväällä nousi saman verran. Huh.


Haaveissani ollut Neverfull GM koki myös hinnankorotuksen. Muistaakseni laukun hinta on ollut vielä alkuvuodesta noin 640 euroa, jollen ihan väärin muista.


Huh alkaa näidenkin laukkujen hinnat olla jo kohta melkoiset korkeat, jos meinaavat samaan tahtiin jatkaa hintojen korotuksia jatkossakin! Katselin myös uusimman laukkuni Pochette Accessoires NM hintaa, mutta se näytti pysyneen samana ainakin vielä!

Onko joku muu pannut saman asian merkille? Alkaako laukkujen hinnat olla teidän mielestänne jo liian korkeat?

-Lindsay

27 kommenttia

 1. Mielestäni tuollaiset hinnankorotukset on ihan naurettavia. Yritykset alkavat ahneiksi kuluttajien ostohulluuden innoittamina, mutta samalla tuotteiden laatu, niille annettavat takuut sekä asiakaspalvelu huononevat ja huononevat. Mistään brändin ekslusiivisuuden ylläpitämisestä ei todellakaan voi puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä ja kun niitä tulee puolen vuoden sisään kaksi!?

   Poista
 2. Voi veeee! Mua ärsyttää nyt todella paljon,kun oli haaveissa kotiuttaa huivi ja laukku...taitaa jäädä hankkimatta.:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppas muuta ;S Itsellänikin vielä monta himotusta listalla! Mutta katselin huiviosastoa ja siellä ei näkynyt hintojenkorotuksia... Ainakaan vielä!

   Poista
  2. Soitin tänään Vuittonille, 5 euroa oli tavallisen ja denim huivin hinta kallistunut joulukuusta :D

   Poista
 3. Moi, mä ostin elokuussa Neverfull GM:n Suomesta ja sillon se makso 590€, nyt siis 100 € enemmän. Enpä olisi uskonut oikeesti tekevän sijoitusta... ;) Sulla on todella kiva tyyli ja muutenkin tykkään blogistasi tosi paljon! Mukavaa kevään odotusta! -P-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lyhyessä ajassa melkoinen hinnannousu :D Kiitos kovasti mukavista sanoistasi! Ihana kevättä sinullekin P :)

   Poista
 4. Porukoiden rahoillako näitä ostelet? Huhu mistään kiinassa tehdystä nahkapussista kukaan ala maksamaan tuommosia hintoja. Tokmannilta saa viidellä eurolla ihan hyvän, ja hätätapauksessa siwan muovipussikin toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, 24-vuotiaallahan ei vielä voi missään nimessä olla jo omaa rahaa tai säästöjä hankittuna... Huoh. Lueppas tämä: http://lindsaysdiaries.blogspot.fi/2013/01/milla-rahalla.html

   Ja jokainenhan saa ostaa ja käyttää minkälaisia laukkuja haluaa. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Ja sitä paitsi nämä LV:n laukut eivät ole nahkaa vaan kanvaasia ja niitä ei ikävä kyllä ole tuotettu Kiinassa vaan ihan Euroopassa ;)

   Poista
 5. No huh, onneksi ostin oman Neverfullini joulukuussa, Helsingissä hinta oli silloin 605 euroa :D
  Toisaalta huono homma jos hinnat vielä jatkaa nousuaan, en pääse toteuttamaan kaikkia mun LV-haaveita ainakaan ihan heti, toisaalta taas hyvä etteivät ainakaan laske niin laukkujen arvo säilyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ostanut laukun oikeaan aikaan! :D Mutta totta tuo, että onneksi hinnat ei laske, mutta saisi tuo hintojennousikin vähän jo rauhoittua :D

   Poista
 6. Aikamoinen yllätys oli kyllä tämä korotus! Vaikea nähdä miksi näin isot hinnannousut olisi mitenkään perusteltua, niin kuin esim mulberryn tapauksessa, kun tuotanto siirrettiin takaisin britteihin. Oman neverfullini sain vajaa pari vuotta sitten ja silloin hinta pyöri 550€:n kieppeillä, joten aika paljon hintaa on sinä aikana tullut lisää. Pitää alkaa selkeästi keksiä uusia itsensä palkitsemisvaihtoehtoja, kun laukkujen hinnat alkavat näin karata käsistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en minäkään näe tälle korotukselle mitään perustelua :/

   Poista
 7. Itse huomasin tuon hintojenkorotuksen kaksi viikkoa sitten selaillessani juurikin vuittonin saksan kielisiä sivuja. Olin suunnitellut Alma Gm:n ostoa, jonka hinta nousi lähes 200 euroa! Menin käymään Helsingin liikkeessä ja heille hintojenkorotukset olivat tulossa voimaan vasta seuraavana maanantaina. Ehdin siis saada laukkuni juuri ennen hintojen nousua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinulla on käynyt tuuri! Onneksi huomasit korotuksen ajoissa :)

   Poista
 8. täytyis vissii tosissaan ostaa se haaveilemani Neverfull jo nyt, oon jo pari vuotta jahkannu ja hinta sen kun vaan nousee silmissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivottavasti hinnat ei nyt ihan heti taas nouse! :D

   Poista
 9. Kamalaa kun hinnat nousee eikä laadusta voi enää olla täysin varma :-((

  Täytyy kai toimia nopeasti tai sitten jättää ihanuudet hankkimatta...

  t. Kaikki laukkuhankinnat viime vuonna tehnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei onneksi oli ollut Vuittonin laadun kanssa mitään ongelmaa ja en kyllä ole paljoa mitään laatuvirheitä mistään lukenutkaan :) Toivottavasti näin on jatkossakin.

   Poista
 10. Harmittaa kyllä opiskelijaa tuo hintojen nousu. Juuri ehdin säästämään uuteen laukkuun ja saakin huomata, ettei säästöt riitäkään. No säästökuurini jatkuu siis. Ymmärrän ihmisten harmin tuon hintojen korotuksen suhteen ja toki se itseänikin ärsyttää. Olen kuitenkin opintojeni suhteen tutkinut tällaisten luksusbrändien hintojen nostoja hieman. Yleensä hintojen korotus johtuu siitä, että tuotteet halutaan pitää vain tiettyjen ihmisten saatavilla. Kalliiden laukkujen, huivien, kenkien idea on yleensäkin juuri se, ettei ns. kuka tahansa voi tuosta vain tuotetta hankkia. LV:n ja Mulberryn tuotteiden hintaa nostettiin luultavasti nyt ihan sen vuoksi, että ihmisten kiinnostus niitä kohtaan on selvästi kasvanut viime aikoina, esimerkiksi jo isommissa suomalaisissa kaupungeissa kulkee todella paljon nuoria ihmisiä aito Louis Vuittoon kyynärtaipeessa roikkumassa. Se taas laskee brändin arvoa, kun tuotteet alkavat olemaan "massan" saatavilla. Yleensä luksusmerkit siis pyrkivät pitämään tuotteensa ns. yläluokan piirissä ja rahan arvon ja käytön mukaan nostavat hintojaan.

  Tulipas pitkä sepustus. En siis mitenkään puolustele näitä merkkejä tai kritisoi ihmisiä, jotka kritisoivat hintojen nostoja. Itse vain olen asiasta lukenut, joten ajattelin jakaa tietojani. Kiitos mukavasta blogista! Löysin blogisi pari kuukautta sitten ja olen ollut ahkera lukija. Vaikutat mukavalta persoonalta ja tyylisi on ihana. Hyvää kevättä :)

  VastaaPoista
 11. Mä kävin Louis Vuittonilla pari viikkoa sitten ja huomasin sillon, että Denim huivi oli kans noussu hinnassaan, mutta onneksi vain jonkun vitosen jos joku sen ostoa suunnittelee vielä. :D Tai muistaakseni asia oli näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonko sillä huivilla on hintaa?:-)

   Poista
 12. Laitoin itsekkin merkille hintojen nousun :/ Minulakin on suunitelmissa tuo Neverfull GM hankinta seuraavaksi. :) Myin Speedyni äskettäin josta sain n. parikymppiä vähemmän kuin ostaaessa. Arvo noissa laukuissa kyllä säilyy..

  VastaaPoista
 13. Jep, kyllä on huomattu!:D Kävin viime viikolla kotiuttamassa Galliera PM:n(Damier Azur) ja köydyin sen myötä 1210e, hui! Oli ainakin satasella hinta noussut syksystä, mutta ei voi mitään. Se on i-h-a-n-a!<3

  VastaaPoista
 14. Alkaa olla huimissa hinnoissa.. :/

  VastaaPoista
 15. Huomasin kanssa hintojen nousun eilen! Olen suunnitellut ostavani Speedy 35 parin viikon päästä Pariisista tuliaisena, ja ennen korotusta hinta oli noin 550€, mikä vielä meni. Nyt hinta nousi 610€, mikä tietty hieman harmittaa, koska oisinhan voinut hakea laukun sitten jo täällä Saksassa 20€ kalliimmalla ja säästää ne muutamat kymmenet eurot ennen hinnannousua ! :/ Vaikka hinta nousikin vain sen noin 60€, tuntuu summa silti suuremmalta, koska hinta alkaa kutosella vitosen sijaan. Ärsyttävää! Vastahan ne niitä hintoja nosti !! :(

  Ostin joulukuussa Neverfull GM:n ja maksoin siitä Saksassa 630€, tällä hetkellä Speedy 35 maksaa täällä samanverran.

  VastaaPoista
 16. " Ja sitä paitsi nämä LV:n laukut eivät ole nahkaa vaan kanvaasia ja niitä ei ikävä kyllä ole tuotettu Kiinassa vaan ihan Euroopassa ;)"

  Ensinnäkin Vuittonin laukut tehdään yleisesti Euroopassa tai Jenkeissä, mutta nuo tekonahat (kyllä vuittonin kanvas on tekonahkaa, esim. 60-lla lähes jokainen muotitalo tuotti oman versionsa faux leatheristä) printataan Kiinassa. Koska ne printataan Kiinassa, USAn lain mukaan LVMH joutui muuttamaan made in tagia. Nykyisin niissä lukee " made in ... from imported materials". On myös paljastettu Vuittonin, Pradan, Dolce&Gabbanan ja Guccin käyttävän laittomia kiinalaisia maahanmuuttajia sekä Italiassa että Ranskassa tehdastyöläisinään. Muistaakseni saivat vain £2 tunnilta ja tekivät törkeästi ylitöitä. Ihan varmasti osa laukuista tehdään paremmissa olosuhteissa, mutta meidän länsimaalaisten plösöjen suuren kysynnän vuoksi monet muotiyhtiöt ovat alkaneet ulkoistaa tuotantonsa alihankkijoille ja nämä alihankkijat hankkivat puolestaan lisää alihankkijoita jne.

  Vaikka meitä varoitetaan isojen yhtiöiden todellisista väreistä, suurin meistä suomalaisista päättää olla kuuntelematta.
  - Zara käyttää lapsityövoimaa Portugalissa (katsokaa Biutiful nimistä elokuvaa, jotta saisitte kuvan näistä olosuhteista)
  - Victoria's Secretin työntekijöitä kuritetaan fyysisesti
  - Fazerin kaakao pavut ovat ainakin osittain peräisin norsunluunrannikosta. Norsunluunrannikkoon kidnapataan vuosittain lapsia naapurimaista, siellä heitä orjuutetaan vaan sen vuoksi, koska me paskat ei haluta maksaa enempää kuin 2e suklaalevystä
  - Monien farkkukankaiden teko aiheuttaa työntekijöilleen syöpää
  - Nestle markkinoi maitovastiketta rintamaitoa terveellisempänä, lähettelevät myös kokeilupakkauksia synnytyssairaaloihin ja lahjovat lääkäreitä provisiolla. Tästä syystä kouluttautumattomat äidit sekoittavat maitopulveria likaiseen veteen, niinpä vuodessa kuolee 0,5 miljoonaa vauvaa ripuliin
  - Starbucksin kahvipavut tuotetaan epämääräisissä olosuhteissa, mutta kuitenkin monet suomalaiset jonottavat saadakseen sitä huonolaatuista kahvia.

  Voisin jatkaa loputtomiin, muttei sillä ole kuitenkaan väliä... Me länsimaalaiset olemme tietoisesti sokeita totuudella! Hintavan hintalapun vuoksi oletetaan tuotteiden tekoprosessin eettiseksi. Laukkumerkeistä vain yksi on täysin eettinen ja se on Hermes... vaikken koskaan koskisi siihen snobien holy grail merkkiin.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUP

© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.