asu 24/02/2013

Sunnuntaina oli aivan ihana keväinen ja aurinkoinen sää, joten päätettiin lähteä Japen kanssa hieman käveleskelmään kaupunkiin. Asukuvatkin tuli sitten siinä matkalla napsittua. Meinaa olla vaikea ottaa asukuvia auringossa ulkona, kun valo on niin kirkas että pitää siristää, jos seisoo suoraan aurinkoa kohti. Pitäisikin hankkia uudet aurinkolasit mahdollisimman nopeaa ;)

takki ja hanskat Mango // kauluri H&M // farkut Levi's // kengät Converse // laukku LV

Uskaltauduin pitkästä aikaa laittaa Converset jalkaan kun ilma oli niin leuto. Ihan hyvin niillä jo tarkeni, vaikka hieman lumi viilensikin jalkoja.

Sunnuntaina minun oli tarkoitus mennä Balanceen, mutta se olikin peruttu. Meinasin sitten lähteä tekemään salille jotain muuta, mutta päätinkin pitää vielä toisen välipäivän putkeen. Mun polvikivut on alkaneet taas ilmoittaa olemassaolostaan ja nyt polvessa tosiaan alkaa tuntua kipua ihan kunnolla. Ärsyttää ihan hulluna. Kipu tuntuu siis oikeassa polvessa juuri polvilumpion yläpuolella ulkosyrjässä ja etenkin kaikki kyykyt tuntuu pahalta. Löytyykö muita polvivaivasia, jotka ois löytäneet apua esimerkiksi teippauksista tai tuista? En ole vielä noita kokeillut, mutta jos nää vaivat vielä tästä pahenee, niin pakko kai se on jotain keksiä!

Nyt minun täytyy alkaa syömään ja kuivaamaan hiuksia, jotta ehdin tänään iltaluennolle!

-Lindsay

7 kommenttia

 1. Itsekin kärsin kovista polvikivuista, samankaltaisista kuin sinäkin. Olen nyt ottanut ihan rauhassa ja jätin salin pariksi viikoksi pois ja vaihtanut eri laitteisiin ja liikkeisiin jottei polvi rasitu! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvikivut on niin tympeitä! :( Tuo polvikipu sattuu vähän kaikessa, paitsi toki yläkropan liikkeissä, niin tuntuisi turhauttavalta olla tekemättä jaloilla mitään :S

   Poista
 2. Minä kävin koko viime syksyn ODL:llä fysioterapiassa juuri oikean polven takia. Mulla kipu oli/on myös ulkosyrjässä ja mulle todettiinlin "polvilumpion kondromalasia", sain hyvät treeniohjelmat joissa polven viereisiä lihaksia vahvistettiin ja ne tehos mulle kyllä hyvin! :) kivut on vähentyneet reilusti! Suosittelen käymään fysipterapiassa jos pahasti jatkuu oireilut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sama mullekki todettiin viime kesänä! Söin jotain lääkkeitäkin, jotka selvästi oli turhia. Fysioterapiaa suositeltiin... Mutta eikös se maksa ihan hirrrveästi :( Mutta ilmeisesti pitäisi käydä, jos ne kerta sullakin on auttaneet!

   Poista
  2. Täällä ilmottautuu kans toinen (ööh kolmas siis tähän putkeen) kondromalasiasta kärsivä. Itsellä tosin kipu tuntu polven kanssa samassa linjassa. Kipua oli myös ulko- ja sisäsyrjällä. Fysiatri hoksasi, että kyykätessä toisen nilkan biomekaniikka (?) pettää ja se lysähtää ihan hieman sisäänpäin. Sanoi, että ei ole tämmöinen harvinaista. Tukipohjallisarvioita ja niiden hankintaa suositteli. En lämmennyt vielä. :D Toisaalta urheiluliikkeissähän ne tekevät oman jalan mukaisia pohjallisia, että niistäkin voisi olla apua.
   Hoidoksi kyykkyjä peilin edessä yhdellä ja kahdella jalalla, kyykkyjä tasapainolaudalla yhdellä ja kahdella jalalla sekä jalkaterän lihasten jumppaa; varpaiden koukisteluja ja esim. lattialla olevan pyyhkeen "rutistelua" varpailla. Lisäksi lähete fysioterapiaan jonka kuitenkin passasin... Tyhmä minä. No kipu on vähentynyt ja poistunut oikeastaan kokonaan kun lopetin juoksemisen. Voin jumpata ja kyykätä nyt ihan rauhassa. :) Kylmähoito tietty kans auttaa esim. liikunnan jälkeen. Ja venyttelyt tietty!! Yleisesti ottaen polvea ympäröivien lihasten vahvistaminen kivun rajoissa.
   Polvikivut on kyllä jotenkin niin turhauttavia!

   Poista
  3. No loppujen lopuksi olin aika yllättynyt siitä ettei se fysioterapia maksanutkaan niin paljon kuin olin ajatellut! Ensimmäinen lääkärikäynti odl:llä oli kyllä kallis...mutta halusin kunnon urheilulääkärin tutkimaan polven niin olin valmis maksamaan siitä enemmän, että kivut vähenis...varmasti kyllä yths:lläkin olis ollu ihan hyvää hoitoa tarjolla :) ja määki söin alussa joitain ihme lääkkeitä, mut kyllä lihastreeni & venyttely on parhaita hoitoon (niitä ku jaksais vaan säännöllisesti tehdä :D)...ja sain kans kenkiin laitettavat tukipohjalliset ku astun oikealla jalalla aika pahasti linttaan ja seki lisää kipua...toivottavasti saat polves kuntoon pian! :)

   Poista
  4. Minullakin on jaloissa pronaatiota, sen olen kylläkin todennut vain itse ilman ammattilaisen mielipidettä :D Ja nilkkani ovat muutenkin tosi heikot. Oon yrittäny kyykyissä katso tosi tarkkaan nyt peilistä, että polvi ja nilkka ois samassa linjassa ja huomasin kyllä että mulla nilkka haluaa mennä linttaan kyykyissä... Pitää kyllä harkita tuota fysiota...

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.