aika testata itseä

Minä, henkilö joka rakastaa kaikkea mahdollisimman epäterveellistä, olen päättänyt alkaa Herkuttomalle Helmikuulle. Tipaton Tammikuu meni ohi sen kummemmin sitä edes yrittämättä, alkoholi kun ei koskaan ole ollut minulle ongelma, eikä minulla ole koskaan ollut tapana edes ns. tissutella tai juoda saunasiidereitä, sillä en erityisemmin nauti alkoholijuomien mausta. Mutta tämä helmikuun haaste sen sijaan tulee olemaan erittäin kova paikka minulle. Olen jo tammikuussa vähentänyt huomattavasti herkuttelujani. En esimerkiksi ole koko kuussa syönyt sipsejä, jotka ovat normaalisti suurinta herkkuani. Nyt aion testata mieleni lujuutta vielä astetta kovemmin ja pyrkiä oikeasti irtautumaan herkkuhimoista.


Herkuttomassa Helmikuussa en saa syödä mitään, mikä lasketaan herkuksi: ei siis sipsejä, karkkia, suklaata, pizzaa, suolapähkinöitä, popcornia, keksiä, hampurilaisia, ranskalaisia, kanansiipiä, pullaa, lättyjä, alkoholia, sokerilimuja jne. Annan kuitenkin itselleni luvan syödä yhden palan tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota) päivässä, sushia kerran viikossa, joskus vihanneksia ja kermaviilidippiä (max 3,5% rasvaa) ja viikonloppuna saan ostaa pullon light limsaa. 

Herkuton Helmikuu alkaa minulla parin päivän myöhässä, sillä tajusin kuun oikeasti vaihtuneen vasta eilen! Eilen siis herkuteltiin viimeisen kerran tässä kuussa ja seuraavan kerran saan laittaa suuhuni jotain edellä mainittua herkkua 2. maaliskuuta. Huh, kova tulee olemaan koitos. Lupaan raportoida tänne jos heikkouksissani sorrun herkkuihin, mutta yritys on kova olla ilman!

Miltä kuulostaa? Onko joku ryhtynyt samanlaiseen koitokseen tai innostuuko joku kenties lähtemään mukaan minun kanssani? :)

-Lindsay

37 kommenttia

 1. Alkasin muuten mutta kärsin imeytymishäiriöstä ja alipainoa löytyy 10kg joten en voi. Sulla on ihana blogi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ehkä tämä haaste ei ole oikea sinulle! ;D Kiitoksia :)

   Poista
 2. Mun mielestä joko lähdetään kunnolla koko hommaan, tai ei ollenkaan fuskaten. Ensin sanotaan olevan herkuton helmikuu, ja sitten se kuuluisa "mutta". :D Esim. light limut ovat jopa epäterveellisempiä kuin normaalit limut, kannattaa lukea asiasta enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen eri mieltä kanssasi, enkä koe fuskaavani ehdoillani. Eri asia olisi, jos sallisin vaikka viikonloppuisin pussin karkkia tai palan pitsaa :D Jos olet yhtään blogiani lukenyt, niin tiedät että jos todella tulen pysymään tuossa lakossani, olen tälläisena herkkusuuna ylittänyt itseni täysin :D En esimerkiski koe, että sushi tai dippivihannekset olisi epäterveellisiä? :D Myös tummalla suklaalla pienissä määrin on terveysvaikutuksia. Ja tiedän kyllä light limsojen haitallisuudesta, olen lukenut niistä paljonkin. Normaalisti meiltä löytyi aina light limsaa jääkaapista, nyt sekin ollaan rajoitettu vain viikonloppuihin, joten suuri saavutus sekin.

   "Herkku" on vaikea asia määrittää. Jollekin vaikka tuore ruisleipä tai maitorahka voi olla suurta herkkua, joten tulisiko ne sitten hänen kohdalla tälläisessa lakossa kieltää?

   Poista
  2. Herkkuna tarkoitin lähinnä kaikkea epäterveellistä. :) Aika kamalaa, jos limu on niin suuri osa ruokavaliota, ettei niitä edes osata laskea pois herkkuttomasta kuukaudesta! Eihän kukaan oo tipattomalla tammikuullakaan niin, että kerran kuussa saa silti juoda pienen vähäalkoholisen siiderin viikonloppuna, kun sitä löytyy normaalistikkin jääkaapista...

   Poista
  3. En sanoisi, että limu on suuri osa ruokavaliota, jos sitä juo vain viikonloppuisin :) Itse lasken herkuksi epäterveelliset ruuat, joissa on suuri määrä rasvaa, kaloreita tai sokeria. Minä suoritan herkkulakkoni tällä tavoin ja olen tooodella tyytyväinen itseeni jos tässä onnistun :) Jokaisen tulee itse asettaa omat henkilökohtaiset tavoitteet, eikä asettaa niitä muiden vaatimusten tai muiden itselleen asettamien tavoitteiden mukaan :)

   Poista
 3. Hui! Keskellä blini- ja laskiaispullakuukautta minä en tuohon kyllä pystyisi! Liian paljon ovat nuo herkut minulle helmikuuta! Sushia en tosin laskisi herkuksi, mutta muuten sanon silti hui.

  Mukaan en lähde, mutta paljon tsemppaan täältä kyllä! Rohkea veto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia kannustuksesta! Tsemppiä kyllä tarvitaankin, semmoinen herkkusuu olen. Itsekin eilen mietin pitkään, että olenko nyt ihan tosissani, etten aio syödä tänä vuonna laskiaispullia. Ja ystävänpäivä ja kaikki on tässä kuussa! Mutta maaliskuun lopulla olisi pääsiäinen, jolloin haluan suklaamunia, joten tämä kuu sen on oltava! :D

   Poista
 4. Aaa! Aivan hullua! Itte en tuohon pystyis millään. :D Kaikesta muusta voin luopua paitsi karkeista ja light limuista! Tsemppiä herkuttomalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä minullekaan helppoa ole, mutta kokeillaan jos onnistuisin! :D

   Poista
 5. Tsemppiä! Tuommoiseen lähes kaikesta hyvästä luopumiseen tarvitsee kyllä aika paljon voimaa ja itsekuria! Olen seuraillut blogiasi nyt jonkun aikaa ja kiva lukea myös tämmöisiä "liikunta ja terveys" postauksia, ne kannustaa lukijaakin :) Koska olet nyt selvästi innostunut uudelleen liikunnasta ja terveellisemmästä syömisestä, niin ajattelin vinkata, että itselläni vuosien taistelu terveellisemmän elämän puolesta päättyi siihen, että päätin lopettaa "kertarysäysmuutokset" ja aloin keskittyä pieniin muutoksiin yksi kerrallaan. Aloitin siitä, että mitään muuta ei ole pakko kuin käydä kuntosalilla, ja kun se alkoi olla tapa lisäsin myös aerobista liikuntaa. Sen jälkeen aloin tarkkailemaan että syön riittävästi kasviksia ja proteiinia ja nyt, 1,5 vuotta projektin aloittamisen jälkeen opettelen pois kaikista tuotteista joihin on lisätty sokeria. Tavoitteena joskus tulevaisuudessa olisi luopua kaikista höttöhiilareista sekä alkoholista. Jos vaan kiinnostaa niin suosittelen sinullekin, toki muutos on hitaampi, mutta koska kerralla ei tarvitse keskittyä kuin yhteen asiaan, on paljon todennäköisempää että onnistuu :)

  Mutta tosiaan tsemppiä herkuttomalle, tekee varmasti hyvää kropalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin tätä Herkutonta Helmikuuta sellaiseksi tehostartiksi tähän terveellisempään elämään. Nyt kun mulla on viikot menny siten, että olen vain odottanut viikonlopun herkkupäivää kuin kuuta nousevaa :D Tämän kuukauden jälkeen aion palata siihen kerran viikossa herkkutteluun, mutta herkkupäivinäkään sen herkuttelun kanssa ei saa mennä hulluuksiin, välillä kun niin on tupannut käymään. Toivon, että tämän neljän viikon aikana herkkuhimot oikeasti vähenisi, enkä koko aika ajattelisi herkkuja :D Urheilu mun on ollut tosi helppo lisätä päivärytmiin, sillä tykkään kyllä urheilusta ja olen jo ihan paineissa kun nyt tulee kahden päivän tauko :D Alkoholista luopua voisin vaikka samantien, siitä kun en sen suuremmin edes nauti, mutta kaikesta sokerista tuskin pystyn koskaan luopumaan! Kohtuus kaikessa, olisi se paras tapa, mutta itsellä se kohtuus ei monestkaan tapahdu :D Siksi päätin tehdä tälläisen näinkin radikaalin kokeilun! :)

   Poista
 6. Mä myös kaavailin innossani herkutonta helmikuuta itselleni mutta hohhoijaa, viimeksi eilen löysin itseni syömästä pullaa - that is life! Onnittelut sulle jo etukäteen tuollasesta suorituksesta ja voi kerrohan, mistä löytyy tuollainen itsekuri ja motivaatio? Wanted! :)

  Ps. eikös sushi ole aivan terveellistä? Sitä voi syödä vaikka joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen minäkin tosiaan vielä herkuttelin, joten tässä vasta ensimmäistä päivää mennään ;D Heh, voin kertoa siitä itsekurista ja motivaatiosta sitten, jos haastessani onnistun! :D Sushi on minunkin mielestäni terveellistä, vaikka onhan siinä paljon valkoista riisiä, joka ei ole niin terveellistä. Joissain susheissa on myös majoneesia, mutta niitä pitää välttää :)

   Poista
 7. Mulla on nyt kaksi viikkoa takana ravintovalmentajan suunnittelemalla ruokavaliolla ja siihen eivät kuulu mitkään noista herkuista.. Täysin terveellisesti mennään siis eteenpäin, enkä tiedä päättymispäivää. Sitä ei välttämättä edes ole! Tai sitten saan herkkupäivän jossain vaiheessa.. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Tsemppiä sinullekin ;D

   Poista
 8. Mie ehkä pystyisin tuohon, mutta en halua kokeilla. ; ) Olen yrittänyt muuttaa elämän tapojani niin, että miulla on yksi herkku päivä viikossa. On pitänyt todella hyvin! En koe kieltäväni itseltäni liikaa, jolloin pystyn pysymään tavoitteessa. : ) Ja jos nyt joskus sattuu syömään esim. keksin keskellä viikkoa tai jotain muuta pientä, niin se ei ole maailman loppu.

  Hurjasti tsemppiä koitokseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans mennyt tuolla tavalla tammikuu! :) Herkkupäivänä kun tulee vaan herkuteltua vähän liikaa... Mutta aion ottaa tosiaan saman käytännön itsekin taasn sitten tämän kuukauden jälkeen :) Pyrkimys olisi, että en herkkuhimot oikeasti vähenisi, enkä vaan odottaisi aina viikonlopun herkkupäivää kuin kuuta nousevaa :D

   Poista
 9. tsemppiä herkuttomuuteen!! Minun pitäisi, mutta...niin :D

  VastaaPoista
 10. Huhuh, täähän on paha! Varsinkin kun tiedän teiän wings-hulluuden... En todellakaan lähe mukaan, ei onnistuis multa! Sokeri on mun elämän suola, niin sanotusti ;D Mä jatkan kuitenkin tätä mun tipatonta, katotaan kuinka pitkälle pääsen! :D

  VastaaPoista
 11. No jep! Ylitän kyllä itseni jos onnistun! Pakko onnistua! :) Sokeri on mullekin elämän suola, mutta nyt pyrin eroon siitä jatkuvasta häiritsevästä himosta! ;) En kyllä ikinä luopuisi kokonaan sokerista, ehei! Mutta toivon, että kuukauden päästä himot ovat pienemmät ja herkkupäivinä se pieni suklaapatukka tai pieni pussi irtokarkkeja riittäisi taltuttamaan himot ;)

  VastaaPoista
 12. Melkoisen tavoitteen olet kyllä itsellesi laittanut. Minusta se on jo hatunnoston arvoinen juttu, sillä vaikka sitä sitten lipsuisikin kerran tai kaksi (en sano, että näin tulisi sinulle käymään ;), niin silti kuukauden yleisilme on kovin erilainen!

  Mä en ole koskaan ollut minkään sortin herkkulakossa. En ole mikään karkkien ystävä ja vaikka joskus saatankin syödä niitä, suklaata tms. niin minulle riittää aina muutama pala, sitten tulee jo paha olo. Joten en uskalla näitä itseltäni kieltää, kun pelkään, että sitten kun se on kiellettyä, niin musta kuoriutuu joku hirvee karkkiryssä :D Muutenkin ruokavalio on sillai suhteellisen kohdallaan mutta itse olen kaavaillut, että nyt helmikuussa yrittäisin pitää ruoka-ajat suhteellisen säännöllisenä. Minun heikkous on se, että syön ihan miten sattuu ja joskus voin kuudelta illalla tajuta, että en ole laittanut suuhun vielä mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M, toivottavasti lipsuntoja ei tapahdu, mutta oikeassa olet: ei ne maailmaa kaada! :) Minä taas olen sellainen sokerihiiri, että alta pois! Voi kunpa minullekin riittäisi se pari palaa, mutta ei! Voin vetassa istumalta vaikka puoli levyä, ehkä jopa kokonaisen ;)

   Poista
 13. Huh! Selasin melkeen koko blogisi läpi ja ihmettelin, miksen ennen ole tänne eksynyt!? :D Ihana blogi kyllä!
  Pakko kysästä vähän sun herkkuilusta, sillä itellä tuppaa välillä menemään tuo herkkuilu myöskin yli äyräiden! Mun tarvitsis todellakin pudottaa kiloja, toisin kuin sun, mutta haluisitko tehä vaikka jonkun postauksen siitä, mitä yleensä syöt? Jos et halua, niin ois muuten vaan kiva tietää ruokavaliostasi vähän. (yritän näet oppia muilta, mutta yltiöterveelliset rahka-kaurahiutale-hedelmä-kombot ei minuun oikeen uppoa.) Itse en ikinä pystyisi herkuttomaan helmikuuhun, mutta jonkun sortin kohtuus tähänkin on saatava! Tsemppiä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti, on aina mukava kuulla, jos blogistani tykätään! :)

   Olen tosiaan nyt vuoden vaihteessa taas alkanut seurailemaan syömisiäni, joten ihan postauksen verran aiheesta ei vielä riitä ;) Mutta viime keväänä harrastin myös "diettailua" ja suunnilleen samalla linjalla aion jatkaa tänäkin vuonna. Eli yritän syödä 5 kertaa päivässä, pieniä annoksia. Aamulla olen tosi huono syömään, mutta pyrin saada suuhunu puuroa, ruisleipää tai näkkileipää. Lounaaksi syön salaattia, jonka täytteenä on esim. lohta, aurajuustoa, ananasta ja paprikaa. Välipalaksi nappaan yliopistolla joko profeel proteiinipirtelön tai marja-raejuustorahkan. Päivälliseksi syön sitten esim. kalkkunanakkikeittoa, jauhelihapihviä, kanaa, pastaa... Syön siis myös hiilareita, mutta pyrin välttämään vaaleaa leipää ja otan vain yhden potun tai vähän riisiä tai pastaa. Rahka ja mehukeitto on minun kauhu, enkä todellakaan tykkää niistä, PAITSI blenderissä smoothieksi laitettuna! Smoothieen laitan maitorahkaa, marjoja (vadelma, mustikka, mansikka), mehukeittoa, maitoa, vehnäleseitä ja makeutusainetta/hunajaa ja blenderillä sekaisin! Rahkan maku häviää ihan kokonaan! Suosittelen kokeilemaan jos blenderi kotoa löytyy.

   Herkuttelu jää nyt helmikuuksi kokonaan, mutta nyt alkuvuoden olen piettänyt herkkupäivää. Lauantaisin olen siis syönyt mitä vain haluan! Suosittelen kokeilemaan tuota herkkupäivää! Se oli mullekin aluksi tosi vaikeaa, mutta kun vaan malttaa olla ostamatta niitä suklaapatukoita, niin kyllä se menee mielen lujuudella! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! Tosissaan monipuolista pitäis sen syömisen olla, ettei pääse kyllästymään. Pitäis taas tota smoothieta koittaa tehä, siihen kyllästyin itsekin pari vuotta sitten kun join sitä päivittäin. :) Ja ehkä voisi koittaa tuota herkkupäivää! :)

   Poista
  3. Jos smoothie alkaa tökkiä, kannattaa kokeilla eri makuja siihen! :) Esim. banaani, passionhedelmä, mustikka, mansika, vadelma... S-kaupoista löytyy valmiita smoothiesekoituksia pakastealtaasta! :)

   Poista
  4. Aijaaa! Niitä pitääkin mennä heti metsästämään :)

   Poista
 14. Moi!

  Oon lukenut sun blogia jo jonkun aikaa, mutta nyt vasta kommentoin, kun osui aihe niin kohdalleen :D Itekin siis aloitin herkuttoman helmikuun just ja melko samanlaisilla säännöillä kuin säkin, mitä siis tulee noihin "kiellettyihin" juttuihin. Ite oon aiemminkin jo saanut suht hyvin herkuttelun rajoitettua viikonlopulle, mutta nyt tavoitteena onkin löytää niitä "parempia" herkutteluvaihtoehtoja ja hyödyntää niitä sitten karkkihimojen aikana :D

  Tänään just leffanaposteltavana mulla oli proteiinipatukka, mikä sekin on vähän niin ja näin terveellisyytensä suhteen, mutta parempi kuitenkin kuin suklaapatukka. Mulla on kyllä hyvä fiilis tästä ja varmasti oon ylpeä jos onnistun :) Ja munkin mielestä tärkeintä on jättää pois ne oikeasti epäterveelliset jutut ja koen että on täysin ok just vklopun aikana ottaa esim. tummaa suklaata pala tai kaksi tai juoda lasi light-limsaa :) Jokainen kuitenkin itse määrittelee ne sääntönsä, turha siihen on kenenkään muun tulla säätämään :D

  Huh mikä romaani tästä nyt tuli, mutta pointtina siis, että tsemppiä herkuttomaan sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun innostuit kommentoimaan! Tämä asia on nyt niin lähellä sydäntä, että mielelläni keskustelen asiasta! ;) Kiva kuulla, että joku muukin on aloittanut herkuttoman! :)

   Ja olet ihan oikeassa, jokainen määrittelee omat sääntönsä, ja tosiaan nuo mun sallitut jutut ei mielestäni ole mitenkään pahoja, että ne nyt koko herkuttoman kaataisi :D Mun mielestä ensimmäisen kommentoijan kommentti "ole hommassa kunnolla mukana tai älä ollenkaan fuskaamalla" oli lähinnä naurettava :D

   Poista
 15. Hih, minulla on ollut jo yli viiden vuoden ajan "Herkuton huhtikuu", joka kuulostaa tismalleen samalta kuin tämä sinun helmikuusi! Ainut sallittu herkku on ollut juurikin nuo light-limut, joihin olen vähän koukussa (paha tapa, tiedän). Joten voisin kokeilla tätä helmikuutakin, kun muutenkin tulee aika vähän herkuteltua nykyään :) Kiitos tästä tsemppauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tälläinen herkuton kuukausi on muillakin tapana! :) Toivottavasti minäkin pystyn siihen! ;)

   Poista
 16. Tsemmpiä ihan hurjasti! :) Alkuunhan se on aina vaikeinta, että jaksat vaan mussuttaa porkkanaa nyt näiden alkupäivien yli niin kyllä se siitä ;)

  Mää en itse onnistu oleen ihan kokonaan herkuttelematta, kun sillon yleensä tulee joku kamala retkahdus! :D Mutta oon luvannu jo moneen otteeseen vähentää ja se on onnistunukkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ajattelin nyt tän kuun ottaa tälläi rankemmin, mutta jatkossa aion minäkin herkutella kerran viikossa ;)

   Poista
 17. Tsemppiä!Voisitko myös tehdä postauksia ruokapostauksia, mitä yleensä syöt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kerta näille nyt on kiinnostusta niin miksipäs ei! :) Harjoittelen tässä vasta terveellisimmille ruokatavoille, joten mielelläni kuulen myös kommentteja ruokavaliooni liittyen! :) Alanpa heti huomenna kuvailemaan aterioitani, niin voin joskus tehdä kattavampaa postausta :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.