Mikä saa minut matkustamaan, mikä jäämään kotiin?

Sain Inkalta jo joulukuussa kivan haasteen kertoa, että mikä siinä matkustelussa niin viehättää ja mistä syistä taas jään kotiin. Jotenkin musta tuntuu, että tuohon ensimmäiseen kategoriaan löytyy paljon enemmän syitä...

MIKSI?

Koska minulla on aikaa. Opiskelu yliopistossa on siinä mielessä ainakin aivan mahtavaa, että meillä on huomattavasti vapaammat opiskeluaikataulut kuin vaikka AMKissa. Ainakin siis meidän tiedekunnassa... Ensi syksyn reissun mahdollistaa se, että ollaan hoidettu viime syksynä alta pois kaikki lukuvuoden ensimmäisen periodin opinnot, joten minkäänlaista opiskelupaniikkia ei syksyllä ole. Kun todennäköisesti puolentoista vuoden päästä minun on aika totutella työelämään, ei aikaa niin vain enää olekaan lähteä matkustelemaan. Aion siis ottaa tästä opiskelijan vapaudesta kaiken irti kun vielä voin!

Lämpö. En ole Münchenia lukuunottamatta käynyt muualla vain kaupunkilomalla, sillä kaipaan lomalta mahdollisuutta loikoilla auringossa ja nauttia lämmöstä. Rakastan aurinkoa ja lämpöä ja koska täällä Suomen kamaralla kesä on hyvin lyhyt eikä läheskään aina edes lämmin, haen sitä lämpöä sitten muualta!

Koska siihen tulee himo. Matkusteluun totta vie tulee himo! On ihana nähdä ja fiilistellä uusia paikkoja, syödä joka päivä ulkona uusissa ravintoloissa, katsoa erimaalaisia ihmisiä ja puhua keskenään Suomea kun kukaan muu ei ymmärrä, hih.

Shoppailu. Shoppailumahdollisuuden asuinkaupungissani on todella surkeat, joten lomamatkoilla yksi parhaimmista jutuista on myös paremmat ja erilaiset shoppailumahdollisuudet. Säästän reissuille rahaa aina pidemmän aikaa ja ostan varmasti suurimman osan vaatteistani ulkomailta.


MIKSI EI?

Suurin syy: Raha. Opiskelijalla ei rahaa koskaan ole liiaksi, joten matkalle ei voi tuosta noin vaan lähteä, vaan matkoja varten on säästettävä pitkiäkin aikoja (tästä minulta on pyydetty ihan omaa postaustakin!). Käyn kuitenkin opiskelujen ohessa töissä ja laitan joka kuukausi (pienestä) palkastani osan syrjään henkilkohtaiselle matkatililleni ja minun ja Japen yhteiselle matkatilille. 

Aika. Vaikka meillä onkin opiskelut suhteelliset vapaita, on meilläkin tiettyjä deadlineja ja muita, jolloin on oltava paikalla. Lisäksi kesäisin kun rantalomat yleensä ovat edullisimmillaan olen aina kesätöissä. Kesät kun on niitä aikoja, jolloin me opiskelijat tienataan!

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Vaikka matkailu onkin ihanaa, on kotiinkin aina ollut ihana tulla. Jos kotiin ei olisi mukava palata, on kodissa varmasti jotain vialla. Lomamatkan jälkeen sitä viihtyy taas Suomessa ihan kivasti ainakin sen kuukauden ajan, kunnes alkaakin jo uusi matkakuume kohota ;)

-Lindsay

10 kommenttia

 1. Voi että minunkin pitäisi perustaa tuo matkatili itselleni ja pian! Matkoille lähteminen olisi näin paljon helpompaa. :) ja tuo himo, joka matkusteluun tulee on täysin totta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Paljon helpompi säästää rahaa pikkuhiljaa, eikä matkan maksu tunnu sitten ollenkaan niin pahalta! :)

   Poista
 2. Heh, oot ihan oikiassa että pienimuotoinen matkailuhimo saattaa kyllä syntyä. :P Ja munki täytyy kehaista tuota matkatiliä! Tosin mulla menee muutenkin suurin osa tuloista reissaamiseen kun se on aika ykkösprioriteetti tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa (toivottavasti ei ihan heti) kun se ei enää sitä ole niin vois olla järkevä ehkä perustaa tuommoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo matkatili on ihan loistava idea! :) Pieni summa kuussa ei tunnu miltään sen lähdettyä pois tililtä, mutta vuodessa kertyy tosi paljon! :)

   Poista
 3. Mulla ois ihan jäätävä matkakuume päällä ja siksipä vannon kans matkatilin nimeen, niin ne tulevat reissut on aina hitusen lähempänä toteutumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Matkatiliä ei voi kun suositella kaikille! :) Kuumetta täälläkin päin ;)

   Poista
 4. Itse taas en päässyt matkustelemaan opiskeluaikana, juurikin ajan ja rahan takia. Nyt väikkäriä tehdessä, kun saa rahaakin ja pystyy aika pitkälti suunnittelemaan työt, niin on alkanut matkailu poltella mielessä.
  Tai itse asiassa se alkoi poltella työmatkan jälkeen, kun pääsin pariksi päivää Kööpenhaminassa käymään :D.
  Viime kesänä aloiteltiinkin hyvin pienesti ja käytiin Päivä Tukholmassa-risteilyllä ;D. Josko nyt tänä kesänä pääsisi johonkin lämpimään edes viikon mittaiselle reissulle...
  Haaveena ollut New York, mutta en taida vielä näin vähän matkustelu-kokemuksen kanssa olla valmis niin pitkälle matkalle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lähtemään reissuun jos vaan mahdollista, mutta kannattaa tosiaan varoa himon syttymistä, hih! ;D

   Poista
 5. hei! törmäsin blogiisi sattumalta ja lueskeltuani sitä haluaisin kysyä että miten sen teet :) nimittäin säästämisen. itse opiskelen yliopistossa myös. raakoja lukuja on että opintotuki on n. 800€/kk (miinus verot), teen myös itsekkin 1-2 työvuoroa/ viikko eli töistä tienaan n. 400€/kk. Vuokra on 550€, puhelin 40€/kk, netti 20€/kk, ja ruokaan menee minimi eli 50€/viikko, eli n.200€/kk (jos ei syö ulkona kertaakaan), vaatteisiin ja muihin menee n. 100€/kk. eli perusmenoni ovat tonnin luokkaa, joten säästöön jää joka kk alle 150€ (varsinkin jos tulee jotain yllättävää, esim. terv.hoitomenot). ei sillä vielä vuittoneita osteta ja matkustella etelä-suomea pitemmälle vaikka koko vuoden säästäisi ;)(saatikka pentikillä tai iittalalla kotia koristella) monesti ihmiset jotka tulevat varakkaista oloista (en tosin tiedä tuletko mutta kotikotisi kuvista päätellen ei ole työmarkkinatukea tarvinnut nostaa) eivät oikeasti käsitä mitä maksaa elää koska saavat kotoa satasen sieltä ja tuolta. en tarkoita loukata vaan haluaisin tietää rehellisesti paljonko vanhempasi osallistuvat elämiseesi, koska tästä saa aika epärealistisen kuvan opiskelijan elämästä. olen itse ostanut itselleni myös lähes kaikki huonekalut ja asiat mitä kotona tarvii, kännykät,tietokoneet, yms. niin en vain ymmärrä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://lindsaysdiaries.blogspot.fi/2013/01/milla-rahalla.html

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUP

© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.