yleistä Dubaista

Ajattelin vielä viimeiseksi kirjoittaa hieman yleistä Dubaista pohjautuen omiin kokemuksiin.

Matkat
Me varasimme matkat noin neljä kuukautta ennen reissua. Lentojen etsintään käytin taas www.halvatlennot.com sivustoa, jota kautta löysimme lennot myös USA:n reissulle. Lennot maksoi 360e/henkilö ja lensimme Turkish Airlinesilla ja meillä oli yksi välilasku/koneen vaihto Istanbulissa. Turkish Airlines oli todella positiivinen yllätys! Jokaisella lennolla tarjoiltiin lämmin ruoka, juomat oli ilmaisia ja yhdellä lennolla oli jopa omat telkkarit kaikilla. Hotelleja vertailin www.hodla.fi sivustolla, josta myöskin otimme hotellit USA:an. Hotellin saimme todella edullisesti ja se maksoi vain noin 260e/2hlö kahdeksalta yöltä. Hotellimme oli kolmen tähden hotelli Citymax Bur Dubai, jota voin kyllä suositella, ellei kaipaa mitään kovin luksusta, mutta kuitenkaan ei halua asua missään murjussa. Hotellissa oli pienet, mutta erittäin mukavat ja siistit huoneet, joista löytyi muun muassa jääkaappi, tv, kylpyamme ja hiustenkuivan. Hotellissa oli lisäksi kaksi tai kolme ravintolaa, joista kylläkin kokeilimme vain yhtä, mutta se oli oikein hyvä, ainakin itse ruuan suhteen. Aamiaista me ei otettu, sillä oltiin kuultu, ettei se ole hintansa väärti. Noin 300m päässä hotellilta oli kauppa, josta sai edullisesti aamupalatarvikkeet ja muut juotavat ja naposteltavat. Hotellissa oli katolla pieni allasalue, jossa oli noin 20-30 aurinkotuolia ja allasbaari. Aurinkotuoleja ei aina heti ollut vapaana, mutta yleensä ei kauaa joutunut odottaa kun pääsi jo omalle tuolille. Hotelli oli myös hyvällä paikkaa. Kävelymatkan päässä oli yksi ostoskeskus, Burjuman, ja The Dubai Malliin meni taksilla vain muutama minuutti ja matka maksoi alle viisi euroa. Hotellin lähistöllä oli myös metroasema.

näkymä hotellin katolta downtowniin päin
Liikkuminen
Dubaissa ei kävellä. Tien reunoissa oli vain hyvin kapeat jalkakäytävät, eikä niitä oikeastaan käyttänyt kukaan. Taksit oli todella halpoja ja kallein matka maksoi noin viisitoista euroa ja ajelimme taksilla yli puoli tuntia. Rannalle ja lähimpiin ostoskeskuksiin taksi maksoi vajaat viisi euroa ja hieman kauemmaskin alle kymmenen euroa. Kaikissa takseissa oli mittarit käytössä. Meidän hotellin edessä oli valmiina hotellin omia takseja, joissa oli myöskin mittarit, mutta huomattiin parin päivän päästä, että heidän mittari maksaa enemmän kuin normaalien taksien vaikka kuskit toki muuta väittikin. Eipä enää sitten käytettykään hotellin takseja, vaan mentiin tien laitaan odottamaan oikeita takseja. Metro on kuulemma halpa, helppo ja kätevä, mutta me ei sitä käytetty. Metroasemalle olisi ollut vain noin kilometrin kävelymatka, mutta tuossa kuumuudessa sekin matka tuntui ylitsepääsemättömältä kun tuntui, että voimat lähtee jo niillä 300 metrin kauppareissuilla :D

Ruoka
Ruoka oli Dubaissa edullista. Kaupoissa maksoi esimerkiksi limsatölkit noin 30 senttiä ja paahtoleipäpussi alle euron. Myös ravintoloissa oli ruoat edullisia ja pihviaterian sai vähän yli kymmenellä eurolla. Ainoa ruokapaikka, joka mielestäni oli kallis, oli sushiravintola. Myös pikaruokaravintolat oli halvempia kuin Suomessa. Ruokapaikkoja löytyi laidasta laitaan ja varmasti jokaiseen makuun löytyy ruokaa, nälissään ei tarvitse olla ;) Mutta tosiaan kun Dubaissa ei harrasteta kävelykatuja, niin ravintoloita löytyi vain ostareista, ellei sitten ottanut etukäteen selvää jostain ravintolan sijainnista.


Shoppailu
Shoppailun hintataso oli kalliimpaa kuin Suomessa. Esimerkiksi Zarassa hinnat oli noin 5-10% korkeammat ja joissain liikkeissä vielä huomattavasti korkeammat. Ainoat liikkeet, jotka oli edullisempia kuin Suomessa oli Gant. Gantilla maksoi perus palmikkoneule n. 90e, kun ne Suomessa maksaa n. 140e. Olin lukenut etukäteen, että Gant olisi reilusti edullisempi kuin Suomessa, mutta "reilusti" on tietenkin suhteellinen käsite, enkä kokenut vaatteita vieläkään edullisiksi :) Shoppailtavaa kyllä olisi löytynyt vaikka millä mitalla ja Dubaista löytyi kyllä kaikki liikkeet mitä voi vaan kuvitella muun muassa Michael Kors, Tory Burch, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Louboutin, Oscar de la Renta, Prada, Jimmy Choo, Levi's, Diesel, Massimo Dutti, Zara, Mango, Topshop, Forever21, Bebe, H&M, GAP, Sephora... and the list goes on! Jos tililtä löytyy paljon pätäkkää, niin sitten Dubai on oikea valinta shoppailukohteeksi ;) 

Ostareita löytyi vaikka kuinka monia ja me käytiin neljässä eri ostarissa. Ensimmäisenä päivänä mentiin The Outlet Malliin, joka oli hieman kauempana keskustasta ja sinne meni taksilla reilut puoli tuntia. Tuolta reissulta ei tarttunut mukaan mitään, enkä todellakaan suosittele siellä käymistä, ei ole sen arvoista. Liikkeiden valikoimat oli suoraan sanottuna surkeat, enkä löytänyt mitään, mikä olisi kiinnostanut edes hiukan. Paras ostoskeskuksista oli ehdottomasti The Dubai Mall, joka oli kaikista hienoin ja modernein. The Mall of The Emirates oli toiseksi isoin ostari jossa käytiin ja siellä oli aikalailla samat liikkeet kuin The Dubai Mallissa. Sieltä löytyy sisälaskettelukeskus ja olihan se näkemisen arvoinen :D Siellä ne lapset leikki innoissan lumessa ja väkeä tosiaan riitti! Lisäksi kävimme meidän "lähiostarilla" Burjumanissa, josta muun muassa löytyi Victoria's Secrets. Burjumanissa oli huomattavasti vähemmän väkeä kuin kahdessa edellisessä ostarissa ja siellä olikin enemmän paikallisia. Kaupoissa sai kierrellä melkeinpä yksin ja myyjiä oli sinua varten vaikka joka sormelle yksi. Se oli jopa häiritsevää, kun yksi myyjä kiersi perässä koko kaupan läpi... 

hotellin uima-allasalue illalla
Yleistä
Olen yrittänyt miettiä, että mitä mieltä oikeastaan Dubaista olinkaan. On jotenkin ollut todella vaikea muodostaa selkeää mielipidettä. Loma oli kyllä tosi mukava, mutta en sitten tiedä kuinka paljon se oli paikan ansiota ja kuinka paljon yksistään seuran. USA:ssa käynnin jälkeen jotenkin tuntuu, ettei mikään voi tuntua enää niin huipulta, eikä Dubai ei kyllä yltänyt lähellekään USA:n tasoa, mutta tuskinpa sille tasolle tulee pääsemään helpolla mikään paikka. Dubaissa häiritsi ehkä eniten se, ettei siellä tosiaan ollut kävelyteitä eikä siellä voinut vain kuljailla kaduilla fiilistelemässä, vaan mekin käveltiin ainoastaan ostoskeskuksia ympäri. Tuskinpa me tuossa kuumuudessa kyllä oltais voitu niitä katuja kuljailla vaikka niitä olisi ollutkin :D Suosittelenkin kyllä käymään Dubaissa hieman viileämpinä ajankohtina. Me saatiin tuonne matkat tosi halvalla, mutta en kyllä maksaisi viikosta Dubaissa 1000e. Ehkä semmoinen 800e/viikko tosi hienossa hotellissa voisi vielä mennä.

Myyjät esimerkiksi vaatekaupoissa oli tosi ystävällisiä, mutta ravintoloissa saatiin välillä melko kehnoakin palvelua. Esimerkiksi meidän oman hotellin ravintolassa tilattiin yhtäaikaa ruuat, minä tilasin salaatin ja jalopenopoppersit, jotka oli alkupalojen kohdalla ja Jape tilasi burgeraterian. No aluksi pöytään tuotiin vain minun ruuat, kun tarjoilija ei ilmeisesti ollut tajunnut ilmoittaa, että molemmat alkupalat tulee minulle ja burger toiselle. Luulisi olevan selvää, että aion syödä salaatin ja poppersin pääruuaksi kerta en pääruokaa ollenkaan tilannut! Siinä saatiin sitten jokunen aika odotella Japen ruokaa. Monissa ravintoloissa kassalla henkilökunta näytti tosi tympääntyneeltä. Mutta The Dubai Mallin pihviravintolassa saatiin taas todella positiivista ja miellyttävää palvelua.

Paikalliset ihmiset pukeutuivat islamuskonnon mukaisesti. Suurin osa naisista kulki mustat kaavut päällä, joillakin näkyi kasvot ja joillakin vain silmät. Miehet taas kulkivat valkoisissa kaavuissa ja turbaanit päässä. Näkyi myös paikallisia jotka kulki ihan normaalit vaatteet päällä, mutta naisilla oli siltikin yleensä päässä huivit ja tietenkin olkapäät ja polvet peitettyinä. Monilla kaavutetuilla naisilla, joita näkyi ostareissa keikkui olkapäällä esimerkiksi Chanelin tai Pradan laukku. Rahasta ei tuntunut olevan pulaa. Sellaisen huomion tein reissussa, että lähes poikkeuksetta paikalliset ihmiset oli Dubaissa lihavia. Vesipuistossa kun paikallisia näki uimapuvuissa, niin oikeastaan normaalikokoisia ei näkynyt ollenkaan, vaan 99% oli lihavia ja loput 1% sitten äärimmäisen laihoja. Urheilu ei selvästikään kuulu normaaliin kulttuurin millään muotoa. Rannalla kylläkin nähtiin yksi lihaskimppuköriläs, joka olikin ilmeisesti sitten paikallinen nähtävyys haha.

Nämä kaikki ovat siis minun mielipiteitäni, eivätkä yleisiä totuuksia. En muista enää edes mitä kaikkea minun piti kirjoittaa, mutta kysykää jos teillä tulee mieleen jotain kysyttävää Dubaista! Vastaan mielelläni kysymyksiinne kommenttiboksin puolella :)

-Lindsay

30 kommenttia

 1. Kiitos tästä! Miten muuten turistien pukeutuminen (lähinnä naisten). Kuinka orjallisesti noudatettiin sitä, että olisi polvet ja/tai olkapäät piilossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei turistit kyllä kovinkaan orjallisesti tuota noudattanut. Itse yritin peittää edes jommat kummat :) En huomannut kenenkään tuijottavan, vaikka joskus pidin lyhyitä shortseja tms.

   Poista
  2. ei ole väliä, paika on niin länsimaistunut kun et vaan alusvaatteilla kulje...

   Poista
 2. Tämä oli todela hyödyllijne postaus, kiitos! :) Tämän luettuani en usko, että tonne tulee ikinä lähdettyä, itsellei kun juurikin shoppailu (edullisesti) ja kaduilla kävely on tärkeää :) Ei taida ne hienot autot nyt riittää ;D
  Oot oikeassa ettei Usan jälkeen mikään muu paikka oikein tunnu miltää :D Saa nähdä mitä oon Rivierasta mieltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä tässä taas haaveillaan uudestan USA:n reissusta :D Vuoden päästä sitten ;)

   Poista
 3. Olipas mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä :) Haluaisin kyllä joskus tuolla Dubaissa päästä käymään. Shoppailumahdollisuudet ovat ilmeisestikin hyvät, mutta se kiinnostaisi, että onko siellä minkä verran muuta tekemistä? Löytyikö paljon nähtävää ja ihmeteltävää noiden ostoskeskusten lisäksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä, mutta suosittelen käymään loka-marraskuussa tai helmi-huhtikuussa :) Kyllähän tuolla nähtävää olisi ollut, mutta itseä ei esim. mitkään islaminuskoon liittyvät nähtävyyden kiinnosta. Me käytiin lähinnä vesipuistossa, rannalla ja katsomassa maailmakorkeinta rakennusta :)

   Poista
 4. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Olen joskus miettinut Dubaita matkakohteeksi, mutta luulen että kierrän viellä jotkut muut paikat ennen sitä. Pidän kanssa kävelystä ja paikallisen kulttuurin aistimisesta. Mutta totta, aistiihan sielläkin paljon paikallista kulttuuria. Se on kuitenkin hieman erilaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla oli kyllä se harmi että ei oikein kävelyä voinut harrastaa. Varmaan hieman viileämpinä aikoina olisi voinutkin, mutta en kyllä tiedä missä siellä olisi käveleskellyt :D Yksi kävelykatu tuolle on, "The Walk", mutta me ei sinne koskaan menty vaikka alunperin pitikin :)

   Poista
 5. Niinku edellisetki niin munki mielestä oli mielenkiintonen postaus, varsinki ku oon ite käyny siellä :) Ilmeisesti aikalailla samalla alueella ollaan molemmat oltu ku Burjuman oli lähellä munki hotellia :) Mun lomasta on kyllä jo aikaa puoltoista vuotta ja Dubaissa rakennetaa jatkuvasti lisää nii iha varmasti on paikat muuttunu.

  Eka ero meidän näkemyksis on ainaki toi kävelymahdollisuudet! :D Tuntuu et ite sillon kävelin tosi paljon ja kadutki oli iha normaaleja :D Dubai Malliin tosin menin aina metrolla (joka oli tosi kätevä ja helppo kulkuneuvo, voin suositella!) ja ainoastaan kerran käytin taksia ja sillon menin Mall of the Emiratesiin :)
  Hyvä muuten et Outletmall oli huono paikka ku ite vähä harmittelin sitä et ei ehtiny siellä käyä!

  Mun mielestä ruoka oli kans hyvää ja edullista.
  Yhtään huonoa asiakaspalvelijaa ei osunu ainaka mun kohalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm tuolla kyllä näkyi tosi vähän kävelijöitä, mutta voi kyllä johtua kuumuudestakin. Itse en oikein tiedä missä tuolla olisi edes kävellyt ostareiden ulkopuolella :D Mekin oltais varmaan käytetty metroa, jos oltais jaksettu metroasemalle kävellä, heh :D Taksi oli kuitenkin niin edullista, että ei sitten jaksettu nähdä vaivaa :D Suurimmaksi osaksi kyllä palvelu oli hyvää :)

   Poista
 6. Oon pitkään miettiny lomaa Dubaihin, mutta.. Onhan siellä upeat ostosmahdollisuudet ja lämmintä, mutta hyvin pääsee shoppailun makuun esim. Istanbulissa (muutakin kun turistikrääsää / feikkiä) ja sieltä jatkan sitten lomaa Alanyaan. Turkki on vieny ihan täysin mun sydämen.
  Kivoja ostoksia teit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole käynyt Turkissa muuta kuin lentokentällä ja jotenkin en ole ollenkaan kiinnostunut Turkista. Jotenkin se hirveä tyrkytyskulttuuri kauhistuttaa, mutta ilmeisesti se on vähentynyt runsaasti? Eiköhän ole nyt muslimimaat minun kohdalta vähäksi aikaa kierretty :)

   Poista
 7. Hyvä postaus, kiitos!
  Osaatko sanoa miksi hotelli oli noin halpa (katsoin, että esim. tammikuulle sen maksaa yli tuplat enemmän)? Onko dubaissa tähän aikaan vuodessa joku "off-season2 tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin hotelli puoleen hintaan Octopustravel sivustolta kun siellä oli jotkut tarjoukset. Muilla sivustoilla hotelli oli kaksi kertaa kalliimpi. Kannattaa seurata tarjouksia!

   Poista
  2. Aa okei, nyt ymmärrän :) Oon itsekin käyttänyt Octopustravelia muutaman kerran. Välillä siellä on sellaisia tarjouksia, että epäilyttää, onko tämä totta ja hotellihuone on varmasti odottamassa perillä. Mutta aina on kaikki mennyt tosi hyvin ja ei ole ollut valittamista.
   Toinen hyvä on Olotels, siellä on kanssa joskus noita "alle puoleen" hintaan tarjouksia.

   Poista
 8. Olen ollut kaksi kertaaa Dubaissa, viimeksi viime talvena ja tarkoitus olisi lähteä myös ensi talvena, jos vain rahaa on. Olen hiukan eri mieltä tuosta kävelemisestä. Meillä on ollut molemmilla kerroilla hotelli Bur Dubain puolella ja ollaan kävelty paljon ympäriinsä. Mm. paikallisten asuinympäristöissä ja ympäri museoaluetta ja sen lähettyvillä pitkin rantaa ja Souk-aluetta. Mielestäni jalkakäytäviä oli todella hyvin ja pystyi turvallisesti liikkumaan. Menimme myös paikallisilla vesitakseilla Deiran puolelle missä oli paljon nähtävää ja kateltavaa (kylläkin erilaista, sitä niin sanottua vanhaa Dubaita). Kauemmas mentäessä mekin käytimme taksia tai metroa. Niillä on helppoa ja edullista kulkea. Mielestäni Dubai on hyvin ristiriitainen maa ja siksi sieltä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Siksi sinne myös aina haluan takaisin. Kannattaa ottaa kuitenkin etukäteen paljon tietoa ( netistä ja matkaoppaista( Top10 Dubai ja Abu Dhabi ja Berliz: Dubai). Itse ainakin koin, että oli hyvä saada etukäteen paljon tietoa ja yrittää hahmottaa alueita.
  Toki jokainen hakee eri asioita omalta lomaltaan ja kannattaa mennä sen mukaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varmasti rajoitti juurikin tuo kuumuus kävelyä, sillä eipä siellä näkynyt kävelijöitä muutenkaan. Minulle tärkeintä lomalla on kyllä aurinko, shoppailu mielellään edullisesti ja mahdollisuus kävellä kauniissa maisemissa. Kaikke tuolta kyllä löytyy, mutta olen kyllä käynyt kivemmissakin paikoissa :) Suurin osa Dubaissa käyneistä kyllä kehuu paikkaa ja kyllä varmaan itsekin joskus palaan Dubaihin parempana vuoden aikana. Mutta todennäköisesti en ihan lähivuosina :)

   Poista
 9. Törmäsin muuten toisessa blogissa myös Dubaista kertovaan postaukseen! Mielenkiintoista oli lukea molempia, erilaisia kokemuksia :)
  http://shiny-nailart.blogspot.gr/2012/09/dubain-matka.html

  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä postaus oli :) Heitä selvästi kiinnosti monet eri asiat kuin meitä! Dubaissa on ehdottomasti jokaiselle jotain! :)

   Poista
 10. Hauska kyllä tosiaan lukea muidenkin matkakokemuksia :) Minä siis löysin tänne kun huomasin, että joku oli tullut sivultasi minun postaukseeni. Olen siis tuon edellisen kommentin linkin postauksen kirjoittaja..

  Sun postauksessa oli paljon enemmän informaatiota kun mun :D Mä keskityin lähinnä kuvien esittelyyn, hehe.. Mutta se mun täytyy sanoa, että oikeastaan oikeita paikallisia on vain ne kokonaan kaavutetut naiset ja suuri osa muista on intialaisia (pakistanilaisia ym), jotka ovat vain tulleet töihin Dubaihin, eivätkä yleensä jää sinne asumaan pitkiksi ajoiksi. Ainakin kaikki Emiraattien kansalaiset käyttää noita kaapuja ja muuthan eivät tuolla kansalaisuutta edes saa kuin syntyperäiset. Sen takia kansalaisia onkin asukkaista vain joku 17%. Mun mielestä kaikki ei ollut lihavia ja monet jopa käyttävät tuolla huomattavasti rahaa ulkonäköön. Yhdessä dokumentissa, mitä katsoin ennen matkaa, haastateltiin toimistotyöläistä (mies) ja hän kertoi että itseasiassa Dubaissa on aika kovat ulkönäköpaineet korkeampitasoisissa paikoilla työskentelevillä. Kuulemma kilpailu on niin kovaa ja pitää olla edustava. Kyllähän mekin nähtiin ainakin viisi miesten salonkia ja tosi paljon urheiluravinnekauppoja. No olihan siellä kyllä paljon lihaviakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei tätä en tiennytkään, että paikallisia on vain kokonaan kaavutetut! :) Sen kyllä tiesin, että ulkomaalaisia siellä asuu paljon ja etenkin Intialaisia juurikin näkyi runsaasti. Joo sen tiesin/huomasin, että varsinkin naiset pitävät ulkonäöstään tosi paljon huolta. Olihan naiset yleensä melko meikattuja ja yleensäkin Arabimaissa esimerksi ihokarvat poistetaan naisilta tosi tarkoin! Mutta vartalonrakenteelta itse näin vain lihavia tai ainakin kaikki oli edes hieman pulskia eikä sellaisia perus jänteviä näkynyt ollenkaan!

   Poista
 11. Mielenkiintoisia kokemuksia sinulla. En ollut tunnistaa nykyista kotikaupunkiani bloggauksestasi!

  Olen siis ollut myos Yhdysvalloissa, en niinkaaan lomilla vaan toissa esim. NYCssa, mutta mutta. Onpa meilla erilaiset kokemukset! :) Olen siis ihan syntyperainen suomalainen, vaikka ollut toissa ulkomailla jo pidempaan. Hmm. Abaya ja sheyla, kandura (yleisemmin thawb) ja guthra: niin, niiden kayttajien "lukeminen" on ihan oma taiteenlajinsa. (On eroja siina, miten esim. eri GCC-maiden edustajat toisistaan voi tunnistaa. Kaikilla on omat paikalliset tyylinsa ja omaleimaisuutensa.) UAE voi joskus kulttuurien kerroksisuudellaan myos hammentaa - mutta oman kokemukseni mukaan USA, kuten ei UAEkaan ole monokulttuurinen maa, itseasiassa kaukana siita. Meidat tama maa on hurmannut. Lihavia ihmisia on varmaan kaikkialla, ihan olen heitaa Yhdysvalloissakin tavannut (?!), mutta noiden "kaapujen" alle katkeytyy kylla monenlaisia yllatyksiakin. Suurin osa tuntemistani emiraateista on itsestaan hyvin huolehtivia, korkeasti koulutettuja ja fiksuja ihmisia. Paikalliset eivat todellakaan nayttaydy turistien seassa rannoilla, ellei kysymys ole todella erityisesta kohteesta (sen yksityisyyden vuoksi). Syita on useita, varsinkin viikolla.

  Sitten yleisemmin. Lahi-idassa sattuvat olevan syntyneet maailmanuskonnoista suurimmat (islam, juutalaisuus, kristinusko), mika voi toki olla hammentavaa jos ei pida uskonnon nakymisesta kulttuurissa. Vaikka kyllahan dollariseteleissakin on "In God We Trust". ;)

  Toivottavasti sinulla on kuitenkin edessasi viela paljon iloisia ja antoisia matkakokemuksia, joissa se itse kohdekin jaksaa kiinnostaa jopa pintaa syvemmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on ilmeisesti käsittänyt, etten pitänyt Dubaista ollenkaan, vaikka näin ei ole. Viihdyin kyllä reissussa, mutta olen käynyt myös kivemmissakin paikoissa. Ja kyllä kaikkialla on lihavia ihmisiä, mutta Dubaissa en juurikaan nähnyt normaalikokoisia ihmisiä vaikka välillä oikein etsimällä etsin. En tietenkään tarkoittanut ihmisillä pelkästään syntyperäisiä Dubaissa asuvia, vaan ihan kaikkia siellä asuvia. Ilmeisesti käyttämäni "paikalliset" sana hämmentää, pahoittelut siitä! USAssakin oli kyllä lihavia, mutta suurin osa kuitenkin normaalikokoisia. Eikä tässä postauksessa ollut mitenkään tarkoituksena vähätellä Arabiemiraattien fiksuutta tai muutakaan pätevyyttä, ei todellakaan. Enhän minä ollut heidän kanssa missään tekemisissä sillä selvästikin kaikki asiakaspalvelijat oli muualta tulleita.

   Arabiemiraatit ei hurmannut minua niin suuresti, kuitenkin se on hurmannut varmasti 99% siellä käyneet! En kuitenkaan sano ettenkö lähtisi Dubaihin mielelläni uudestaan, se vain ei ole ykköskohteeni. Minä lähden reissuille yleensä nauttimaan lämmöstä, kauniista maisemista, hyvästä ruuasta, shoppailusta ja rentoutumaan. En etsi reissuiltani mitään sen "syvempää kokemusta" :)

   Poista
 12. Mielenkiintoisia kokemuksia sinulla. En ollut tunnistaa nykyista kotikaupunkiani bloggauksestasi!

  Olen siis ollut myos Yhdysvalloissa, en niinkaaan lomilla vaan toissa esim. NYCssa, mutta mutta. Onpa meilla erilaiset kokemukset! :) Olen itse (ja perheeni) ihan syntyperainen suomalainen, vaikka ollut toissa ulkomailla jo pidempaan. Hmm. Abaya ja sheyla, kandura (yleisemmin thawb) ja guthra: niin, niiden kayttajien "lukeminen" on ihan oma taiteenlajinsa. (On eroja siina, miten esim. eri GCC-maiden edustajat toisistaan voi tunnistaa. Kaikilla on omat paikalliset tyylinsa ja omaleimaisuutensa.) UAE voi joskus kulttuurien kerroksisuudellaan myos hammentaa - mutta oman kokemukseni mukaan ei USAkaan ole monokulttuurinen maa, itseasiassa kaukana siita. Niin. Meidat UAE on hurmannut.

  Lihavia ihmisia on varmaan kaikkialla, ihan olen heita Yhdysvalloissakin tavannut ;) Noiden "kaapujen" alle katkeytyy kylla monenlaisia yllatyksia. Suurin osa tuntemistani emiraateista on itsestaan hyvin huolehtivia, korkeasti koulutettuja ja fiksuja ihmisia. Paikalliset eivat todellakaan nayttaydy turistien seassa rannoilla, ellei kysymys ole todella erityisesta kohteesta (sen yksityisyyden vuoksi). Syita on useita, varsinkin viikolla.

  Sitten yleisemmin. Lahi-idassa sattuvat olevan syntyneet maailmanuskonnoista suurimmat (islam, juutalaisuus, kristinusko), mika voi toki olla hammentavaa jos ei pida uskonnon nakymisesta kulttuurissa. Vaikka kyllahan dollariseteleissakin on "In God We Trust". ;)

  Toivon sinulle kuitenkin paljon iloisia ja antoisia matkakokemuksia, minne matkasi sitten suuntautuvatkin!

  PS Tassa viela yksi suosikeistani, kurkistus pintaa syvemmalle Dubaihin: http://www.katimustonen.com/Home.html

  VastaaPoista
 13. Hupsista, mikahan versio lahtikaan... Tunnistauduin ja tekstini katosi. No. Toivon siis sinulle viela paljon iloisia ja antoisia matkakokemuksia, minne ikina matkasi suuntautuvatkaan!

  Yleisesti viela, Dubaissa on suomalaisopas, jota voin suositella (en ole siis itse Kati): http://www.katimustonen.com/Home.html

  VastaaPoista
 14. Heip!

  Itse hylkäsin Dubain matkakohteena, kun katsoin jonkun Ylen dokumentin "Painajainen Dubaissa", missä kerrottiin miten huonosti juurikin noita ulkomailta tulleita työntekijöitä kohdellaan :( Dokumentin pointti oli siis kai se miten kaiken tuon vaurauden ja luksuksen alla piilee kaikenlaista ihmisten hyväksikäyttöä ja orjuutta. En ole siis käynyt Dubaissa, mutta dokumentista sain vain paikasta huonon kuvan.

  Varmasti silti hieno paikka, siitä ei ole epäilystäkään. Itselle myös muslimikulttuuri on hieman jotenkin ahdistavaa, en tiedä miksi :)

  t. Laura

  VastaaPoista
 15. Olin omalla reissullani tutustumassa moskeijaan. Sen sijaan, että siellä olisi kovinkaan esitelty sitä 1970-luvulla rakennettua moskeijaa siellä esiteltiin islaminuskoa. kaksi, erittäin täydellistä englantia puhuvaa naista kertoi todella mielenkiintoisesti parin tunnin ajan islamista. He korostivat heti alkuunsa, että kuinka islm on rauhan uskonto, jota ei ole tarkoitettu miekalla levitettäväksi vaan sydämellä. He kertoivat tuosta pukeutumisesta, että "kaapuun" pukeutumisen variaatiot ovat kulttuurellisia. Dubailaiset miehet pukeutuvat valkoiseen ja naiset mustaan. Muissa kulttuureissa tai maissa käytetään erilaisia kaapuja ja erivärisiä esim, Jemen (naisilla paljon peittävämmät kaavut ja väritys sekä naisilla että miehillä usein musta tai tumma vihreä). Päättelin siitä, että Dubaissa katukuvassa näkyvät, valkoiseen kaapuun pukeutuvat miehet ja mustaan pukeutuvat naiset ovat paikallisia. Toki tapasin linja-automatkalla mustaan kaapuun pukeutuneen naisen, joka olikin tullut miehensä työn mukana Indonesiasta. Hänen sukunsa oli alunperin Jemenistä, joten en tiedä oliko hänen pukeutumisensa indonesialaista vai jemeniläistä alkuperää.

  VastaaPoista
 16. Suosittelen Lontoo-Pariisi reissua! Käytiin viime keväänä poikaystävän kanssa 5pv lontoossa ja 5päivää pariisissa. Lontoosta pääs halvalla Pariisiin. Lentoihin meni yhteensä 300e ja molemmissa yövyttiin saman hotelliketjun 4 tähden hotellissa ja rahaa meni 600e. Nyt lähetään Roomaan 4pv ja saatiin paketti hinta (lennot+hotelli) 390e. Vitsit matkustaminen on aivan mahtavaa! USAki ois haavena :)

  VastaaPoista
 17. Tervehdys.olen Dubaissa n. 10 vuoden tauon jälkeen Alkuperäisen tekstin huomiot pitävät edelleen paikkansa. Rakentaminen hieman hiipunut, paikka sottaisempi ja huonolaatuinen rakentaminen näkyy homeena, pintojen lohkeiluna ja paikkamaalauksina.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUP

© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.