Canon EF 50mm f/1.8 II kokemuksia?

Nyt kaikki Canonia käyttävät innokkaat kuvaajat hoi! Löytyisikö kellään kokemusta Canonin EF 50mm f/1.8 II objektiivista? Kaipaisin objektiivia, jolla olisi hyvä ottaa yksityiskohta- ja asukuvia. Käsitykseni mukaan tämä olisi sellainen hyvä budjettivaihtoehto. Tiedän kuitenkin kameroista hyyyvin vähän, niin mielelläni kuulisin kokemuksia? :)-Lindsay

20 kommenttia

 1. Hinta-laatusuhde on tuossa objektiivissa kohillaan. Itse otin sillä hääkuvauskeikalla kaikki yksityiskohtakuvat jne. Aina kuvatessa saa tosin ottaa tavallaan "askeleen taaksepäin", kun kohde tuntuu tulevan niin lähelle. :)

  http://vapautus.blogspot.fi/ <- Tuolta löytyy todella upeita kuvia juuri tuolla putkella ja Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM -objektiivilla otettuina. Itseäni on tuo jälkimmäinen alkanut kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksien jaosta! :) Tämä voisi hyvin olla ensimmäinen "lisäobjektiivi" sen mukana tulleen lisäksi :)

   Poista
 2. Ite ostin tuon just pari viikkoa sitten huuto.netistä! (: Sain kivaan 80€ hintaan avaamattoman pakkauksen, ja oon ollut kyllä tosi tyytyväinen. Ainakin omaan silmääni kuvien laatu on parantunut ja tuo tuo sellaista kivaa "syvyyttä" kuviin. Blogista voi käydä kurkkimassa ja omin silmin toteamassa että onko näin vai kuvittelenkö mie vaan. :'D

  Tosiaan niin kuin Laura sanoikin, tuolla kuvat pitää aina ottaa hieman kauempaa joten esim. viime viikonloppuisissa juhlissa kun yritin ottaa ryhmäkuvia niin oli "hieman" vaikeaa kun etäisyyttä olisi pitänyt olla montamonta metriä. :P Asukuviin ja potretteihin tuo on mielestäni kuitenkin oikein passeli objektiivi, ja tuo paaaljon lisää valovoimaa esim. sisällä otettuihin kuviin. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan, suosittelen! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis voi tiiätkö sun blogista juuri tänään kuvia katselinkin että ompas tosi kivoja ja meinasin kyselläkin, että miten kuvat on otettu! :D Tämä juuri siis voisi olla kaipaamani objektiivi! :)

   Poista
  2. Eikä, vitsi mikä sattuma! :D No sittenhän tuo olisi tosiaan varmaan oikein passeli sullekin!

   Poista
 3. Ihan huippu objekti.Tosiaan hintalaatu suhteeltaan aivan erinomainen.
  Jos aiot ottaa asuistasi kuvia niin pitää aika kauaa ottaa koska on laajakuva objekti ja zoomia tosiaan ei ole:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis laajakulma..mutta suosittelen kyllä ostamaan :)

   Poista
  2. Tosi mukava kuulla, että hintalaatu-suhde on hyvä, sillä en viitsisi kauheasti vielä "tuhlata" objektiiviin rahaa, mutten halua mitään ihan turhaa kapistustakaan ostaa :)

   Poista
 4. Saatat muistaakin minun blogistani, että minulla on EF 50 mm f/1.4. Aivan kuten yllä olevat sanovat, etäisyyttä tarvitaan vähän enemmän asukuviin, mutta sisällä kuvantamiseen tällä saa hyvin valoa. Omassani on vähän parempi valovoima, kun tuossa objektiivissa jota suunnittelet, mutta täytyy sanoa, että aika usein tulee käytettyä noin kakkosen aukkoa. Tuotekuvaamiseen (jota blogeissa usein on jonkun verran, esim. mun uusin postaus) ja yksityiskohtiin tuo on tosi hyvä. Muotokuvaukseen tuo soveltuu myös oikein hyvin, itse olen kuvannut paljon meidän tytärtä tuolla.

  Ihan kuten Laura ylinnä sanoi, joissain tilanteissa kohde tuntuu tällä olevan liian lähellä. Esim. meidän lomakuvat kuvasin itse kaikki Sigman 30 mm putkella, sillä saa kuva-alaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi! :) Voi kyllä olla täytyy tuo objektiivi hankkia! Olisi mukava saada vähän vaihtelua kuvaukseen. Katselinkin tuota Sigmaa myös, mutta on sen verran tyyris, etten vielä raaski ainakaan siihen sijoittaa, kun kameran runkokin taitaa olla halvempi :D

   Poista
 5. Sisällä jos meinaat ottaa kuvia, suosittelisin 30mm linssiä. Esim. https://www.konebox.fi/sigma-af-30-f-1-4-dc-ex-hsm-canon-/105574/dp . Noitakin saa käytettynä aika paljon halvemmalla.

  Manna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Tuo vaikuttaa hyvältä, mutta on hieman liian tyyris kyllä omaan budjettiini tällä hetkellä. Ehkä vielä joskus tämäkin! ;)

   Poista
 6. Kuten muutkin ovat hehkuttaneet, myös mun mielestä tässä linssissä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. "Blogikuvaukseen" eli poseerattuun ihmiskuvaukseen ja yksityiskohtien kuvaamiseen tuo 50mm lienee paras ellei parhaimpia vaihtoehtoja. Mulla oli ennen tuo 1.8 ja vuosi sitten vaihdoin sen 1.4 -versioon. Toki 1.4 verrattuna 1.8 on tosi kevyt ja muovinen, mutta se onkin se merkittävin ero mun mielestä, totta kai valovoimaisuudesssa on myös eroja, mutta ellei ole heti valmis maksamaan sitä vajaata 400 euroa siitä 1.4 -putkesta, on 1.8 ehoton valinta. Minä ostin omani aikoinaan netistä noin sadalla eurolla, eikä sitä enempää linssistä kannata maksaa. Ja oon jonku verran ottanu myös urheilukuvia tuolla 1.8 -linssillä, ja toimii siinäkin ihan oksti, eli tarkennus on melko nopea ja valovoimaa löytyy myös saliolosuhteissa. Suht monipuolinen linssi siis, kunhan oppii tosiaan ottamaan muutaman askeleen taakse päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Joo ehkä tuo halvempi versio on minun käyttööni ihan riittävä vielä ainakin tässä vaiheessa :) hitsi pitääkin saada tuo pikimmiten käyttöön kun kädet aivan syyhyää päästä kokeilemaan ;)

   Poista
 7. Saanko kysyä mikä kamera sinulla on jolla tähän asti olet kuvannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerana minulla on Canom eos 1000d ja objektiivina se peruspaketissa mukana tullut :)

   Poista
  2. Laitoin itse eilen samaisen objektiivin tilaukseen! Toivon saavani lisää valovoimaisuutta etenkin ruoka-annoskuvien ottamiseen. Olisipa postipate nopea, hi! :)

   Poista
 8. Ilmoittauduimme Nannan kanssa juuri digijärjestelmäkamerakurssille. Tuu säkin messiin!
  http://www.opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/index.asp#160_OULU ja kurssin numero 60589.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä sattuma, minä tiiäkkö katselinkin tuota kurssia siitä lehtisestä, joka tuli forumin välissä! :D Minä en vielä tiedä miten mulla menee kurssit koulussa syksyllä, kun ei vieläkään olla saatu kurssiaikatauluja, niin en osaa vielä sanoa sopiiko tuo aikatauluuni. Tai onko minulla Dubain reissun jälkeen rahaa ;) Ei kyllä olisi pahitteksi tuo!

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUP

© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.