pinnallisuudesta ja muuta pohdintaa

Usein blogeissa ja niiden kommettibokseissa törmää sanaan pinnallisuus. Joskus tuntuu, että jos kirjoittaa lifestyle-, muoti-, tyyli- tai ihanmitätahansa-blogia, niin olet auttamattomasti leimattu pinnalliseksi ja huomionhakuiseksi. Kuka nyt muuten haluaisi kirjoittaa julkista ”päiväkirjaa” ja esitellä ostamiaan tai omistamiaan juttuja, kotiaan tai ylipäätänsä mitään kaikelle kansalle pällisteltäväksi? Itseäni tämä kapeakatseisuus hieman harmittaa. Ei voi tokikaan yleistää, sillä suurin osa blogeja lukevista varmasti tajuaa, ettei blogien sisältö kerro läheskään kaikkea bloggaajan elämästä vaan vain pienen murto-osan. Useimmiten nämä ”syytökset” pinnallisuudesta varmaan tuleekin blogimaailmaa tuntemattomilta henkilöiltä.

Tästä minunkin blogistani varmaan joillekkin on voinut syntyä kuva, ettei minulle merkitse mikään muu mitään kuin laukut, vaatteet tai yleensäkin materia. Itselleni on itsestään selvää, että näinhän ei tietenkään ole, vaan blogini vaan nyt sattuu käsittelemään muun muassa näitä itseäni kiinnostavia, useimmiten pinnallisiakin asioita. Se, että blogissani ei käsitellä presidenttiehdokkaiden vaalikampanjoita, eurokriisiä tai uhanalaisia eläimiä, ei tarkoita sitä, etteivätkö ne kiinnostaisi minua. Tämä blogi nyt vaan ei satu olemaan niitä asioita varten, vaan tämän blogin on nimenomaan tarkoitus olla tällaista kevyttä hömppää vastapainoksi blogin ulkopuolisille niille vakavemmillekin asioille. Voin kuitenkin vannoa, että luopuisin Japen, perheeni tai terveyteni vuoksi kaikesta omaisuudestani sekunnissa, jos niin pyydettäisiin.

En kuitenkaan väitä ettenkö nauttisi uusien asioiden ostamisesta ja saamisesta. Ja miksi ei saisi nauttia? Omalla rahallanihan minä kaiken maksan ja rahani hankin istumalla opintojeni ohella niinkin pinnallisuutta uhkuvassa työpaikassa kuin ruokakaupan kassalla ja tekemällä kesätöitä. Ei se raha tipu minullekaan, kuten ei kenellekään muullekaan, taivaalta tai puusta napsimalla, vaan kalliimpien ostosten ja ulkomaan matkojen eteen joutuu tekemään töitä ja säästämään. Vaikka unelmoinkin blogissani lähinnä kaikesta maan ja taivaan välillä, ei se tarkoita sitä, että tulisin koskaan kaikkea tätä saamaan. Unelmointihan onneksi on meille kaikille ilmaista. Mutta senkään faktan, että on opiskelija, jonka kuuluisi kaikkien oletusten ja todennäköisyyksien mukaan olla köyhä, ei pitäisi estää välillä nauttimasta elämästä ja ostamasta omilla rahoillaan joskus jotain kivaa itselleen.


Jotta opiskelijana voi ostaa kalliimpia juttuja tai matkustella, on tietenkin laitettava asioita (ja ostoksia...) tärkeysjärjestykseen. Ei niillä kaupan kassan ja kesäharjoittelijan palkoilla kuitenkaan ihan kovin pitkälle pääse! Meillä meneekin Japen kanssa kuussa melko vähän rahaa ruokaan ja kaikki asumis/elämiskustannukset menee puoliksi, mikä sitten lisää sitä humputusrahaa. Matkustaminen on minulle tärkeysjärjestyksessä ykkösenä, enkä osta mitään, jos se estää matkustamisen. Paras tilannehan on jos voi sekä matkustella että ostella. Minulla itsellä onkin neljä säästötiliä, kaikki eri tarkoitusta varten. Yksi  oma ja yksi yhteinen matkatili, yksi materiatili ja yksi pitkän tähtäimen säästötili, johon säästän sitä tulevaisuutta varten. Tietenkin voi aina ajatella, että eikö kaikki rahat sitten kannattaisi laittaa sinne tulevaisuutta varten, mutta itse olen eri mieltä. Nyt nuorena kun on mahdollisuus ennen kunnolla työelämään siirtymistä matkustaa enemmän, niin aion pyrkiä ottamaan siitä kaiken irti! Vaikka myöhemmin saattaisikin olla enemmän rahaa matkustamiseen, niin aikaa on vakituisissa töissäkäyvillä rajoitetummin kuin opiskelijalla. Töistä kun ei niin vain lähdetäkään kuukaudeksi reissaamaan! Omaisuutta (talon, auton…) ehtii kyllä haalia myöhemminkin.Monesti varsinkaan miespuoliset ei ymmärrä suurien summan laittamista laukkuihin tai kenkiin. Nehän kuitenkin kaikki näyttää ihan samalta ja ajaa saman asian, vai mitä? ;D Mutta samaahan voi ajatella autoista, jotka kuitenkin on laukkuihin verrattuna aivan eri hintaluokissa. Usein miehet haluaa ostaa kalliin auton, joka on nopea, iso, uusi ja tietyn merkkinen. Mutta kaikki autotkin on samaan tarkoitukseen! Saman asian voi  hoitaa erittäin kalliilla Audilla kuin paljon halvemmalla Peugeotillakin. Ja Suomessa kun joka tiellä löytyy nuo rajoitukset, niin on aivan sama onko sen auton maksimi nopeus 280km/h vai 180km/h, kun et kuitenkaan missään noita nopeuksia pääse edes ajamaan. Ainakaan jos noudatat lakia, mitä oletan kaikkien fiksujen ihmisten tekevän.

Itse saan muiden blogeista ja omastani niin paljon iloa joka päivä, että olisi kurjaa ajattella, ettei niitä enää kirjoitettaisi. Onneksi blogit ovat viime vuosi yleistyneet, eikä blogien lukeminen eikä enää kirjoittaminenkaan ole mikään uusi juttu. 

-Lindsay

30 kommenttia

 1. Voi Lindsay, aivan hurjan hyvin kirjoitettu teksti! Sait minut hymyilemään ja hörähtelemään monta kertaa tätä lukiessani. Se on kyllä jännä, miten paljon ajatuksia nämä blogit nykypäivänä herättävät, mikä sinänsä on jokseenkin ymmärrettävääkin, kun ne ovat vielä niin uusi juttu.

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että itseään saa ja pitääkin hemmotella, oli sitten kyse lomamatkasta, uudesta laukusta tai vaikka skumppalasillisesta! Niistä nauttimisessa ei pitäisi olla mitään pahaa :) Minusta on myös hölmöä syyttää siitä, kuinka blogeissa ei keskitytä muuhun kuin ihaniin vaaleanpunaisiin juttuihin. Ainakin minä henkilökohtaisesti tulen pitkän työpäivän jälkeen lueskelemaan mielummin kivoja, kevyitä hömppäjuttuja, joista tulee hyvälle tuulelle. Niitä enemmän omaa elämäänsä, niin hyviä kuin huonojakin hetkiä avaavia blogeja löytyy myös, joten eikö sitä kaipaavat voi sitten siirtyä sinne. Kukin tehkööt blogistaan sellaisen, kuin tahtoo hih :)

  Kivaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :) Olen samaa mieltä, tykkään lueskella enemmän hömppäjuttuja, mutta joskus välillä on toki kiva lukea myös niitä hieman kenkumpiakin aiheita sisältäviä postauksia, jotka tuo taas bloggaajaa lähemmäs lukijoita. Mutta ymmärrän hyvin, miksi kaikki ei halua näitä ikävempiä asioita blogeissaan jakaa, kun niihin on ulkopuolisten helpompi tarttua ja käyttää ilkeissä kommenteissa hyväksi.

   Poista
  2. Et olisi voinut paljon paremmin pukea sanoiksi ajatuksiani :) Minustakin on kiva välillä lukea niistä huonommistakin hetkistä ja kuten sanoit, niin bloggaaja tuntuu täten ehkä jotenkin inhimillisemmältä ja tulee lähemmäksi lukijaa. Huonoja päiviä saa ja pitääkin olla kaikilla! Eri asia kuitenkin, jos joku joka päivä valittaa tiskivuoristaan ja surkeasta päivästään ;D

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus Lindsay, allekirjoitan kyllä ihan samat jutut! (: Usein tosiaan tuntuu törmäävän sellaiseen ajatusmaailmaan, että blogi on sataprosenttisesti yhtä kuin sen kirjoittaja ja tämän ajatusmaailma. Minutkin on varmasti tuomittu blogin perusteella pinnalliseksi tuhannen kertaa kun kirjoittelen aina vaan niistä iänikuisista asuista ja ostoksista... Mutta niin kuin kirjoittelitkin, onhan niillä itse tienatuilla rahoilla kiva välillä vähän jotain ostaakin, voi kun vielä osaisin säästää yhtä hienosti kuin sinä! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä valitettavaa, että blogin perusteella helposti tehdään bloggaajasta johtopäätöksiä, häntä kuitenkaan kunnolla tuntematta. Sekin on monelle varmasti vaikea tajuta, että vaikka niitä omia asujaan kuvaakin, niin niissä kuvissa ei ole tarkoitus esitellä varsinaisesti itseään, vaan juurikin sitä asua ja pukeutumista :D Heh, minä olen kyllä aina ollut sellainen "kaikki mulle heti nyt" -tyyppi, mutta nykyään haluamiset on niin tyyriitä, että niihin on pakko säästää. Säästäminen on minulle helppo, jos siihen on tosiaan joku kohde ;)

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu!

  En tiedä liittyykö tämä nyt ihan aiheeseen, mutta tuli tosta "opiskelijoiden kuuluisi olla köyhiä" mieleen mun oma kandi. Mä tutkin kandissani vähän tähän liittyvää, yksinkertaisesti sanottuna sitä miten nuorten aikuisten ja "muiden aikuisten" elämässä koetaan välttämättömyyshyödykkeiden (asiat, palvelut) puute ja toisaalta sitä miten eri työmarkkina-asemassa olevien nuorten aikuisten kokemukset välttämättömyyshyödykkeiden puutteesta jakaantuu. Huomasin omassa tutkimuksessa ja luin monista eri lähteistä, että vaikka opiskelijat on usein tuloilla mitattuna köyhiä, niin opiskelijat eivät kuitenkaan läheskään aina koe itseään köyhiksi, vaan pienet tulot priorisoidaan sellasiin asioihin jotka itselle on tärkeitä. Mun mielestä se on just rasittava, kun monet ihmettelee miten vaikka mulla on opiskelijana varaa matkustaa ja shoppailla uusia vaatteita, mutta ne ihmiset eivät tajua mistä mä luovun niiden asioiden takia! Esimerkiksi sanomalehden tilaaminen, kuukausittainen kampaajakäynti ja auto on monille muille välttämättömyyksiä, mutta itse voin luopua hyvin niistä että pääsen matkustamaan. Nuorena pärjää vielä niin "vähällä" omaisuudella, vanhempana ehtii sitten haalia sitä omaisuutta, jos tulee sellanen olo että niin haluaa tehdä.

  Ihmisiä on erilaisia ja kaikki saavat tehdä rahoillaan (oli sitä sitten paljon tai vähän) mitä haluavat :) Ja koska mä tykkään shoppailla ja matkustaa, käytän rahojani niihin ja kirjoitan niistä blogiini. Kamala jos joku ajattelisi oikeasti että bloggaajan elämä on ihan vaan sitä mitä blogiin kirjoitetaan! Heh, kamalan pitkän kommentin kirjoitin, mutta mielenkiintoinen aihe ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen aihe kyllä sulla ollut kandissa! Tuo on kyllä ihan totta, että vaikka ehkä tuloissa mitattuna opiskelijat on köyhiä, mutta sitten ne rahat käytetään sen mukaan, ja juurikin luovutaan näistä monille ihan perushyödykkeistä, kuten kampaamokäynneistä ja autosta. Itsekin olen niin monesti kuullut tuota että "miten sulla on varaa ostaa kalliita laukkuja ja matkustaa monta kertaa vuodessa" kommentteja, että tulee ihan korvista ulos. Aina oletetaan, että siellä takana on joku maksaja, eikä opiskelija missään nimessä ole voinut tienata näitä rahoja ihan itse. Kaikilla olisi varmasti varaa samaan, jos vaan haluaa luopua esim. muutamista baari kerroista, ravintolaillallisista, kosmetologista ja muista "ei niin välttämättömistä" :)

   Poista
 4. You go girl, hyvä teksti!:) Oon niin samaa mieltä sun kanssa kaikista noista jutuista ja itellekin on tuttuja noi monet eri säästötilit:D Musta on hassua, miten jonkun on vaikeaa käsittää sitä, että säästämällä kyllä voi saada ostettua hieman kalliimpiakin juttuja. Olen nimittäin useasti törmännyt inhottaviin luuloihin, että porukat jotenkin kustantais mun laukku- tai vaatehankintoja. Öh, ei tosiaan, enkä sitä edes haluaisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, säästötilit kunniaan ;D Joo se on niin helppo ulkopuolisen ajatella kyynisesti, että "pappa betalar" kun ei itse ole onnistunut säästämään haluamiinsa juttuihin rahaa. Itse kyllä olen täällä blogissakin myöntänyt, että saan opiskelukuukausina (en siis nyt) HIEMAN avustusta vanhemmilta, mutta se raha ei tosiaankaan mene shoppailuihin, vaan laskuihin, ruokaan, bussikorttiin, koulumateriaalimaksuihin yms. eikä siis tooodellakaan riitä tuohon kaikkeen. Suurimman osan pakollisista maksuista maksan omasta pörsästä ja säästän sitten joka kuukausi mahdollisimman paljon, mutta haluan kuitenkin myös nauttia arkipäiväisestäkin elämästä ja syödä muutakin kuin makaroonia ;) Ja monesti sekin unohtuu, että jos taloudessa on maksajia kaksi, on tietenkin pakolliset kustannukset pienemmät.

   Poista
 5. Voi kun mulla olisi tähän asiaan niin paljon sanottavaa :) Mutta joo, allekirjoitan täysin sun postauksen! En nyt saa ajatuksia mitenkään järkevästi koottua pitkän duunipäivän jälkeen mutta pari pointtia tuli mieleen:
  - Oon asunut ulkomailla monessa eri maassa nuoresta iästäni huolimatta (19v) vuosia ja en vaan _kestä_ tätä suom. opiskelijoiden mussutusta siitä, että raha ei riitä. HALOO - valtio antaa sen 470e kuussa ILMASTA rahaa vain opiskeluun ja lainakin on sitten takaporttina (vrt. kaverini Jenkeissä/Sveitsissä/UKssä maksavat törkeitä lukukausimaksuja, ei mitään tukijärjestelmiä eli ainoa keino on pappa betalar tai stipendin saaminen) ja sitten vielä inistään miten kurjuutta elämä on, vaikka tuntuu että monella menee rahat dokaamiseen monta kertaa viikossa ;) Toisekseen onko se pappa betalar nyt niin hirveetä? Jos ihminen on tehnyt paljon töitä ja raatanut unelmiensa eteen ja siten saanut kerättyä varallisuutta, miksi sitä ei saisi jakaa niiden kaikista rakkaimpien (perhe) ihmisten kanssa? Ymmärrän kyllä, että kaikkien ylpeys ei anna perikse vanhempien hillolla elämiseen, mutta on elämässä nyt suurempiakin murheita kuin se, että mamma heittää pari kymppiä elämiseen ettei tarvitse kituuttaa.
  - Mullakin on eri säästötilejä :D Hupirahasto, ASP-tili, käyttötili ja sitten vaan tulevaisuutta varten säästörahasto. Kauppisopiskelijana on ihan hauska leikkiä rahastoilla :)
  - Miehet ja autot........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa, että tämä innosti näin paljon ihmisiä kommentoimaan ja herätti ajatuksia :) Se on kyllä totta, että itse en selviäisi tuolla pelkällä opintotuella millään, enkä ymmärrä miten jotkut selviää. Mutta siinä olet oikeassa, että kyllä me melko onnellisessa asemassa ollaan, kun edes saadaan opintotukea. Joskus kylläkin sapettaa se, että kotona makaavat saavat enemmän tukia kuin opiskelijat :) Ja myös tuosta olen samaa mieltä, että jos vanhemmilla on rahaa mistä antaa ja haluavat sitä joskus hieman antaa, niin miksi se olisi väärin? Eiköhän kaikille kuitenkin ole se perhe kaikista tärkeintä ja heitä haluaa auttaa jos vain on mahdollista. Säästötilit on parhaita ;D

   Poista
 6. Hyvin kirjoitettu postaus sinulla. Itse tiedän paljon opiskelijoita, jotka tekevät opiskelujen ohellä töitä...joskus jopa hirvittää, että miten paljon, mutta jokainen opiskelija ei välttämättä ole "köyhä" (pelkällä opintotuella elävä). Monesti näissä blogeissa lukijat paheksuvat bloggareiden kuluttamista, mutta mielestäni jokainen ostakoon sen mukaan mihin on varaa. Itse ajattelen niin, että kun käyn töissä ja minulla ei ole perhettä...minne muualle rahani laittaisin kuin itseeni :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse yritän pitää työnteon opiskelujen ohessa mahdollisimman pienenä, noin 1-2 vuorona viikossa. En minä millään jaksaisi enempää, mutta tiedän kyllä joitakin jotka tekee paaaaljon enemmän! Itsekin kyllä mietiskelen joidenkin blogien kohdalla, että onko niiden kaikkien tosi kalliiden laukkujen ja kenkien hankinta kovinkaan järkevää kun tuntuu, että jotkut ostaa niitä ihan harva se päivä, eikä ole enää mitään "harvinaista herkkua". Mutta jokainen kyllä saa syytää rahansa ihan mihin tahtoo :D

   Poista
 7. Mä oon ollut ihan täyspäiväinen työssäkäyvä jo useamman vuoden ja silti törmään todella usein tuohon "miten sulla voi olla varaa?" -kysymykseen varsinkin matkustelun ja laukkujen kohdalla. Kuitenkaan kukaan ei ihmettele yhtään silloin, kun ostaa 1000 euron läppärin, 1000 euron polkupyörän tai 2500 euron eteisen kaapin.

  Ja tosiaan harvoin kukaan ihmettelee yhtään "mieskäsilaukkuostoksia" eli miesten rahan syytämistä vihoviimeisimpään uusimpaan elektroniikkaan, tietokoneen osiin, kotiteattereihin, kaiuttimiin tms. Vaikka oikeasti nuohan on niitä kalliita ja siinä mielessä järjettömiä hankintoja, että tekniikka vanhenee hetkessä! Laukku sentään voi olla ikuinen klassikko ;)

  Palailetko muuten taas syksyllä alakerran hommiin?

  T: pukkarissa tavataan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rahakysymykset ovat kyllä tympeitä. Jokainen joka käy normaalissa työssä voi varmasti laittaa joka kuukausi edes vähän rahaa sivuun ja ostaa silloin tällöin jotain arvokkaampaakin ja käydä matkoilla, jos vaan viitsii hieman priorisoida tarpeitaan. Miesten elektroniikka ja ajoneuvo (moottoripyörät, autot, vesiskootterit yms.) ostokset on kyllä niiiin paljon kalliimpia ostoksia kuin naisten "turhamaisuudet" ja kaiken lisäksi nuo menettää kaupasta ulos kannettuna heti arvonsa :D Itse en tätä elektroniikka korttia ole koskaan täällä blogissa vetänyt hihasta, sillä Jape ei ole niistä kiinnostunut yhtään, joten en voi yleistää ;D

   Ja kyllä syksyllä palaan pienen lomani jälkeen takaisin alas! Nyt minua alkoi kiinnostaa, että kukas siellä kirjoittelee?! :)) Anna vinkki? ;)

   Poista
  2. Vinkkejä, hmm. ;) Ikuinen bad hair day ja ei päivääkään että en jotain LV:tä mukanani kanna. Lupaan ilmiantaa itseni seuraavan kerran kun satutaan törmäämään :)

   Poista
  3. En kyllä millään keksi, miten minulta on voinut mennä täysin LV:t ohi?! ;D Ilmiannahan ehdottomasti itsesi! :) Ollaanko samalla osastolla töissä?

   Poista
 8. Mielestäni ei ole mitään järkeä ostaa 10 eri tekonahka-pvc-laukkua jos vähän enemmän rahaa laittamalla saa itselleen ns. äidiltä-tyttärelle kestävän aitoa nahkaa olevan käsilaukun. Tai miksi ostaa kenkiä/vaatteita, koska ne ovat ah, niin halpoja, mutta kestävät vain muutaman käyttökerran. Miksi tukea kertakäyttökulttuuria?

  Moni on sanonut, että opiskelijalla ei ole varaa heikkoon laatuun. Miksi siis tuhlata vähäisetkin varansa johonkin laukkuun, joka hajoaa alle vuoden sisällä kun voi tuhlata rahansa laukkuun, joka ei todennäköisesti hajoa moneen kymmeneen vuoteen? Miksi on väärin ostaa laatua, vaikka olisikin opiskelija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Tekonahka menee todella nopsaa ruman näköiseksi, ja valitettavan usein tekonahka myös näyttää paljon rumemmalta kuin aito.

   Poista
  2. Ei ehkä nyt liity näihin kommentteihin mitenkään mutta sanonpa silti. Mä sanoisin tähän sen että jännä juttu kun mun "halpislaukut" kestää kuitenkin enemmän kuin sen pari tai parikymmentä käyttökertaa. Miksi aina yhdistetään että halpa ei kestä?! Mutta kun se oikeasti kestää, tai no ainakin suurin osa mun Gina tai Mango tai Zara tai H&M -laukuista kestää aika hyvin, en mä tiedä sitten missä se vika on mutta ei se halpa aina todellakaan ole sellaista että hajoaisi parin kerran jälkeen :D

   Ja sekin on jännä kun perustellaan että Louis Vuitton/Mulberry/MiuMiu tai mikä tahansa muu luksuslaukkumerkki kestää äidiltä tyttärelle... Miten tuntuukin vaikealta nähdä tietyillä bloggaajilla että niillä olis ne laukut vielä 20 vee päästä, jotenkin ennemmin tuntuu että ne on myynnissä kirpparilla tai huudossa parin tai viiden vuoden päästä eli ei sitäkään aina voida perustella "ostan tän kun tää kestää läpi eliniän". Voihan olla että on mutta nähtäväksi jää... :D Eikä tää siis ole tarkoitettu nyt ketään tiettyä bloggaajaa kohtaan eikä tän blogin kirjoittajaa vaan ihan yleistä ihmettelyä :D

   Poista
 9. Hyviä pointteja! Tykkään aina lukee mielipidekirjotuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minunkin mielestä niitä on kiva lukea :)

   Poista
 10. Tykkään lukea niin paljon sun kirjoituksias, koska sulla tuntuu olevan sitä ah-nykyään-melkein-kadonnutta maalaisjärkeä ja osaat kertoa asiat selkeästi ja jouhevasti. Arvostan! :) Jostain blogeista aina välillä bongailen sun jättämiä kommentteja ja niissäkin on sitä itse asiaa. Tosi kiva, että joku panostaa bloggailuun tällä tavoin, eikä vain pelkästään esittele niitä ostoksiaan (ja vielä mahdollisesti sitä samaa ostosta kolmeen kertaan..)

  Mä oon myös useasti miettinyt, että miten pinnallisina bloggaajia pidetään. Ja itse syyllistyn myös tähän joskus. Toki kun itsekin bloggaan, niin ymmärrän, että bloggaaja ei ole postauksiensa summa, vaan paljon enemmän. Kuitenkin kun jossain blogeissa ei ole MITÄÄN muuta kuin sitä materiaa, niin sitä alkaa miettimään, että liikkuukohan tuolla toisen päässä yhtään mitään :D Eikä se tietenkään ole pelkästään se mistä kirjoittaa vaan miten kirjoittaa..

  Sitä on muuten tosi vaikea miettiä, että millaisen kuvan sitä antaa itsestä lukijoilleen! Kerran juttelin yhden lukijani kanssa livenä, niin kävi ilmi, että luulin kertoneeni moniakin juttujani itsestäni ja pidin täten itsestäänselvyytenä, että lukijat ne tietävät, vaikka en ollut ko. asioista koskaan maininnutkaan! Ei ihme, että syntyy väärinkäsityksiä :D On tämä blogien maailma ihmeellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti M :) Muutama muukin on löytänyt blogini juurikin noiden jättämieni kommenttien kautta :D Se on kyllä totta, että monissa blogeissa ei anneta paljoa tuota materiaa enempää, todennäköisesti tarkoituksella, mutta näitä blogeja varmasti sitten eniten myös "syytetään" pinnallisiksi. Ja siinä vaiheessa kun ostospostauksia on joka viikkoa useampia ja joka postauksessa useampi ostos, alkaa kyllä ehkä jo hieman miettimään, onko nyt ihan oikeasti niille kaikille ostoksille tarvetta.

   Poista
 11. Mielestäni blogien tarkoitus on esimerkiksi tarjota ihmiselle muiden näkemyksiä muotimaailmaan eikä jakaa kaikki intiimit yksityiskohdat elämästään. Kun kadulla tapaa tuntemattoman ei häneltä mennä kyselemään, että milläs rahalla olet ostanut tuon laukun. Miksi bloggaajilta vaaditaan kaikki mahdollinen tieto raha-asioista tai poikaystävän kanssa koetuista riidoista?

  Onko yleinen oletus se, että koska pidät blogia on sinun kerrottava kaikki mahdollinen lukijoille? Blogin lukijathan ovat ns. hyvän päivän tuttuja, eli heille ei tule eikä pidä jakaa kaikkea mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, löytyyhän toki niitäkin blogeja, jotka kertoo elämästään ihan kaiken. Itse en sellaiseen avoimuuteen pystyisi. Itse ymmärrän nuo rahakysymykset niiden blogien kohdalla, joissa bloggaajat ostelevat _koko ajan_ kalliita laukkuja ja kaikkea muuta. Ihmiset on kauhean uteliaita :D

   Poista
 12. Tuo kuva gossipista on kyllä paras:D oli mielenkiintoinen teksti juuri sen kannaltakin että usein näkee tällaisia kirjoituksia suurilla blogeille jossa rahat tulevat blogista. Tekstin perusteella sain sellaisen kuvan että et elä pelkällä blogilla ja varmasti monelle avaa silmiä ettei kaikki bloggaajat ole samanlaisia.

  VastaaPoista
 13. Niin siis itsehän en tienaa blogillani pennin pyörylää, jos sitä tuolla elämisellä tarkoitat?

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus! Juurikin samansuuntaisia ajatuksia myös miulla. Ollessani opiskelija, kävin töissä ja olisin voinut vaikka enempikin töitä paiskia. Hyvin kuitenkin aina sain säästettyä rahaa matkusteluun ja ihan säästötilillekin.

  Mutta, halusin vain kirjoittaa, että naulan kantaan osuit. :) Elämästä pitää nauttia ja ehdottomasti kannattaa nähdä maailmaa ja matkustella. Kyllä sitä ehtii myöhemminkin ns. asettumaan paikoilleen ja tehdä töitä sitten ihan lopunikää. :D
  http://vivivinna.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä saa kyllä säästettyä rahaa, mutta sitten joutuu luopumaan joistain jutuista, kuten itse luovun usein mm. kampaajista ja kosmetologeista, autosta ja lehtien tilauksista :) Se on kyllä niin totta, että omaisuutta ehtii haalia myöhemminkin, mutta sitten vanhempana varmasti muistelee niitä kokemuksia enemmän kuin sitä, omistiko ison vai pienen talon...

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.