Onni onnettomuudessa - kirjaimellisesti

Vanhempieni vilperikoira Onni on nyt reilun vuoden ikäinen. Aikalailla tasan vuosi sitten tuo hurmuri liittyi osaksi perhettämme :) Onni on kyllä luonteeltaan aivan eri maata, kuin muutamia vuosia sitten edesmennyt toinen kultainennoutajamme Olli. Olli oli rauhallinen ja leppoisa, kun taas Onni on erittäin vilkas ja leikinhaluinen. Kuten kuvista huomaa, ei Onni viihdy kauaa ilman jotain virikettä, vaan suussa on kokoajan oltava jokin lelu ;)

Mitä otsikkoon tulee, niin tosiaan hieman ennen vappua, meinasi Onnille käydä pahasti. Onni oli mökillä isimme kanssa ja Onni oli laskettu pihalle hieman ulkoilemaan. Onni oli ehtinyt olla pihalla vain parisen minuuttia yksin kun isi oli huomannut, ettei Onnia löydy mistään. Normaalisti Onni pysyy kyllä erittäin kiltisti pihalla, eikä lähde minnekään. Isi oli lähtenyt etsimään Onnia kelkalla, tuloksetta. Hän etsi autolla, tuloksetta. Oli kulunut jo tunti Onnin katoamisesta ja Isi oli lähtenyt vielä kerran etsimään Onnia. Mökkimme sijaitsee niemen kärjessä, josta on muutama sata metriä saareen. Niemen ja saaren välissä on keväisin sula, johon laskeutuu joutsenia. Isi oli käynyt ajelemassa sulan lähellä ja siellä huomannut Onnin, joka juuri ja juuri oli enää pää pinnalla, vain kirsu ja silmät näkyivät. Isi tiesi, että vesi on tuossa kohtaa melko matalaa ja oli hypännyt kainaloita myöten veteen pelastamaan Onnia. Isi oli saanut kohmeisen Onnin nostettua jään reunalle ja itsensä ylös. Sen jälkeen hän oli ajanut nopeaa mökille, kantanut Onnin suihkuhuoneeseen ja alkanut valella Onnia lämpimällä vedellä ja hieromaan, jotta veri alkaisi kiertämään. Isi oli soittanut samalla lääkärille, joka oli kehoittanut jatkamaan. Noin tunnin ajan oli isi jatkanut tuota ja Onni oli vironnut. Oli ollut enää minuuteista kiinni, ettei Onni olisi vaipunut hypotermiaan ja hukkunut. Onneksi Onni oli nuori koira, sillä vanhempi ei tuosta olisi selvinnyt. Onni toipui kokemuksesta pian ja on täysissä voimissa :) Myös lääkäri oli todennut Onnin toipuneen tuosta kokonaan. Eipä ole Onni enää hamuillut sulalle päin katsomaan joutsenia..

-Lindsay

14 kommenttia

 1. Voi ei! Meidänkin (jo edesmennyt) koiramme juoksi avantoon yhtenä jouluaattona, mutta onneksi serkkupoika oli valpas (ja rohkea!) ja hyppäsi perään pelastamaan sen hölmöläisen! Onneksi teidän Onnilla on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teidänkään koiralle ei käynyt huonosti! :) Meilläkin edesmennyt Olli-koira on tippunut jäihin kotirannassa, mutta siinä oli onneksi tosi matalaa ja isi kävi Ollinkin sieltä noukkimasta :D

   Poista
 2. Olipas kyllä hurja lukea tuota. Onneksi todellakin kävi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Olisi ollut kyllä kamalaa jos Onnia ei olisi löytynyt...

   Poista
 3. voi Onni parkaa! Hyvä että isäs jatkoi etsimistä...
  Mun porukoilla on myös kultsi, 6-vuotias Rosa. On ne vaan niin söpöjä ja kilttejä :)
  Tästä kirjoituksesta tuli myös mieleen... Asuvatkohan vanhempasi Kaukovainiolla? Oon nimittäin kuullu mun vanhemmilta, että meiän Rosalla on kaveri Onni, joka on myös kultsi... Voisko olla sama Onni kyseessä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempani asuvat Rovaniemellä, joten ei ole samasta Onnista kyse :) Hauska että muitakin kultsu Onneja löytyy :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niimpä! Onneksi kaikki on nyt hyvin :)

   Poista
 5. Voi jesta, onni onnettomuudessa tosiaan! Voi mikä tuuri, että isäsi löysi Onnin juur ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, onneksi isi oli jatkanut etsimistä :)

   Poista
 6. Hyvä että Onni löytyi ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olisi ollut kamalaa jos Onnia ei olisi löytynyt :(

   Poista
 7. Voi ei! :( Onneksi koira löytyi ajoissa! Mulla aina syksyisin ja keväisin pelottaa heikot jäät, koska koira harvemmin pääsee itse ylös kun on jäihin tai avantoon tippunut. Meidän äitin lapinkoira oli syksyllä kadonneena yli viikon ja se oli kyllä aivan kauheaa. Silloin ei ollut vielä jäitä. Onneksi Guovzakin löytyi vaikka oltiinkin jo melkein varmoja että se on lähtenyt viimeiselle reissulleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Onnikin oli jäljistä päätellen yrittänyt päästä jäälle takaisin, mutta ei ollut onnistunut. Ohhoh teidän äidin koira olikin ollut pidemmällä reissulla :o Hyvä ettei sillekään käynyt mitään :)

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.