München - Days 3 & 4

Olin aivan unohtanu laittaa vielä parin viimeisen päivän kuvat reissusta. Eipä näissä nyt mitään kovin kummoista olekaan, mutta laitetaan nyt kuitenkin :)

Sunnuntaina Saksassa on kaikki kaupat kiinni. Siis ihan kaikki ruokakauppoja myöten, mikä oli tietenkin omasta mielestäni hassua. Onneksi sentään ravintolat kuitenkin oli auki ja päätimmekin sunnuntaina suunnata brunssille. En ollut aikaisemmin koskaan käynyt minkäänlaisella brunssilla, joten en oikein tiennyt mitä edes odottaa.
Pienen suunnistuksen jälkeen löysimme ystäviemme aikaisemmin hyväksi kokemaan brunssipaikkaan ja voi naaam mitä herkkuja siellä sai ahtaa mahaansa! Ruokaa sai hakea noutopöydästä ja syödä tietenkin niin paljon kuin jaksoi. Lisäksi jokaiselle paistettiin munakas haluamilla täytteillä.
Mahat pulleana jatkettiin kävellen Isar-joen rantaan katselemaan ympäristä. Kuten kuvista näkyy, oli sunnuntaina pilvistä, mikä olikin sitten ainoa pilvinen päivä reissussa.
Keskustassa kuvasin taas Marienplatzilla sijaitsevaa raatihuonetta, joka allaolevassa kuvassa näyttää minusta tosi pelottavalta kummituslinnalta :D


Seuraavat kuvat ovat ainoat kuvat viimeiseltä päivältä. Ystävillämme oli koulujuttuja hoidettavana, joten suunnattiin keskustaan kahdestaan shoppailemaan. Shoppauksen lomassa ei tietenkään kuvia ehtinyt otella ;) Käytiin syömässä running sushia, eli sushi kiertää tuollaisella linjastola ja siitä saa noukki aina haluamiaan palasia! Oli aivan hullun hyvää, harmi ettei Oulussa ole tuollaista paikkaa :)
Yleisesti ottaen tykkäsin kyllä Münchenistä! Kaupunki oli kaunis, ja siellä oli paljon puistoja ja kauniita rakennuksia. Itselle jäi kuitenkin sellainen tunne, että Saksalaiset eivät kovin hyvin englantia osaa. Esimerkiksi jonottaessani sovittamaan vaatteita Zarassa, sai sovituskoppiin ottaa vain neljä vaatetta mukaan ja minulla oli viisi. Ensin myyjä sanoo asian minulle saksaksi ja kun kysyn, että excuse me viittoo hän toisen työntekijän siihen, joka ei myöskään osaa englantia vaan näyttää neljää sormea :D Luulisi, että Münchenissä kävisi sen verran turisteja, että osaisivat edes ihan perusjuttuja puhua :) Myös pankkikorttien käytön suhteen Saksa oli aivan takapajula, sillä oli suoranainen ihme jos pystyi maksamaan kortilla. Lähes kaikissa ruokapaikoissa joutui ostokset maksaa käteisellä tai joskus kävi luottokortti. Visa Electron kävi tosi harvassa paikkaa ja esimerkiksi tuossa sushipaikassa kävi vain American Express...

Se siitä reissussa sitten. Seuraavaksi jonnekin muualle... ;)

-Lindsay


3 kommenttia

 1. München kyllä totisesti näyttää kauniilta kaupungilta! Itse en siellä ole ollut, mutta Berliinissä kylläkin ja useampaan otteeseen. Berliinissä on kyllä puhuttu englantia hyvin ja korttikin käynyt lähes joka paikassa! Ehkä se vähitellen etelämpäänkin leviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti :D Oli turhauttava aina nostaa käteistä kun niistäkinhän menee se joku maksu :D

   Poista
 2. Aika jännä ettei käynyt kortti! Ite oon käyny Berliinissä ja siellä kävi kyllä ihan joka paikassa kortti ja kaupassa osasivat englantia. Oon käynyt myös Sveitsissä ja siellä oli sellanen tapa, että ne mielellään halus että maksaa käteisellä vaikka kyllä korttikin kävi jos ei ollut käteistä. Sveitsin matkalla käytiin myös rajan takana jossain Saksan pikkukaupungissa ja siellä taas kävi kortti ihan normaalisti. :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.