I did it, I DID IT!!!

Tänään osallistuin Terwamaratonilla ensimmäiselle puolimaratonilleni. Eilen illalla ja aamulla jännitti aika paljon, kuinka kunto ja polvet tulee kestämään. Tavoitteenahan minulla oli vain selvitä maaliviivan ylitse ja jos alle kolmessa tunnissa matkasta suoriutuisin, olisin tyytyväinen. Harjoittelua kun matkaan oli takanat pyöreät nolla, sillä ilmoittauduin tapahtumaan vasta parisen viikkoa sitten, joten aikaa ei kunnon nostamiseen olisi edes ollut. Alunperin suunnittelin osallistumista jo tammikuussa, mutta polven vihoittelu sai minut toisiin aatoksiin. Työpaikalta kuitenkin moni oli lähdössä matkaa kävelemään, joten päätin sitten osallistua ja kokeilla. Porkkanana oli 2 x 50e ravintolalahjakortit ;)

Juoksu lähti ihan mukavasti käyntiin ja aloitin heti alusta lähtien juoksemaan. Parin kilometrin jälkeen alkoivat kuitenkin jo vaivat painamaan, tällä kertaa nivusissa. Tuttu vaiva, joka on aikaisemminkin häiritsenyt, mutten millään malttanut kesken matkan alkaa niitä venyttelemään. Myös polvet alkoivat kipeytymään, muttei niin pahasti, että se olisi haitannut. Vaatetta olin laittanu liikaa ja jouduin riisumaan pitkähihaisen paidan t-paidan alta 7,5 kilometrin kohdalla, jossa Jape oli kannustamassa. Ensimmäiset 10 kilometriä taittuivat melko keveästi ja tuuminkin siinä 11 kilometrin kohdalla, että taidankin tavoitella 2h 30min ajan tavoittelua kun niin kivasti menee. Noin 13-14 kilometrin kohdalla alkoi polviin ja nivusiin sattumaan yhä enemmän ja enemmän, mutten halunnut lopettaa juoksemista ja vaihtaa kävelyyn. Viimeiset 6 kilometriä olivat aikalailla täyttä tuskaa ja juoksutekniikkani oli lopussa aivan järkyttävä :D Mutta maaliin asti taistelin sinnillä! Aika oli lopulta 2h 38min 4sek  aika olikin tarkentunut ja se oli 2h 37min 27sek, johon olen todella tyytyväinen! Ylitin todellakin itseni, juoksemalla koko matkan, sillä en tosiaan ole lähelläkään mitään huippukuntoa, vaan tosiaan nollaharjoittelulla oltiin liikkeellä. Aikaisemmin olin käynyt juoksemassa vain noin 5km lenkkejä. Olen kyllä ylpeä!!!


14km takana
Viimeiset 3,5km edessä ja eteneminen pelkkää tuskaa :D 

Tällä hetkellä makaan sängyn pohjalla kaikkensa antaneena, ja olo on kuin jyrän alle jääneellä :D Saa nähdä pääsenkö huomenna edes sängystä ylös!

Hyvä minä!

-Lindsay

21 kommenttia

 1. Vitsit sä oot rautaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! Olen tästä suorituksesta samaa mieltä ;D

   Poista
 2. Minäkin olin juoksemassa Terwahölkän puolimaratonin ja olin vain pari minuuttia ennemmin maalissa! Sää oli kyllä ihana juoksulle, mutta huomasinpa juuri, että naama on sitten ihan palanut :D No sehän on vaan selvä kesän merkki! Onnittelut maaliin pääsemisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma oli kyllä mahtava! Itse en ole omaa naamaani ehtinyt edes tarkkailla onko se palanut :D Onnittelut sinullekin suorituksestasi! :)

   Poista
 3. Tosi hienosti! Onnea tavoitteeseen pääsystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! :) Fiilis on kyllä mahtava!

   Poista
  2. Ohhoo, mä oon tullu vaan kaks minuuttia sun jälkeen maaliin! Mahtava suoritus sulta kyllä, onnea! Itekin taidan olla olla huomenna kävelemättä, tuntuu sen verran kivoilta jaloissa :)

   Poista
  3. Hieno suoritus sinultakin!! :) Hyvä me, saadaan olla ylpeitä!! :)

   Poista
 4. Paljon onnea! Muistahan venytellä ja nimenomaan kävelkää te kaikki eiliset juoksijat, ni ette ihan jumitu ja oo jyrän alle jääneitä :D. Ja varokaa vaan, siihen juoksuun jää koukkuun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heh, joo ois varmaan pitänyt venytellä, sillä nyt olen niiiiin jumissa ettei tähän taida venyttelyt enää auttaa :D Pitää yrittää kokeilla :)

   Poista
 5. Onnea paljon! Sitkeä olet, kun lähdit allergiaoireista huolimatta juoksemaan :D.
  Onko ollut yskää nyt tuon jälkeen, vai onko pelkästään jalat vain muusina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anzu-Anssu :) Yskää on yhä ja nenä koko ajan tukossa, mutta pahinta tällä hetkellä on tää koko vartalon kattava kipu :D

   Poista
 6. Hui mikä suoritus, tohon ei monet pysty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :) Olen varma, että kerta minäkin pystyin, niin varmasti moni muukin pystyisi :) Oma kuntoni kun ei missään huipussaan ole ja varsinaista juoksua on tullut harrastettua tooosi vähän viime aikoina.

   Poista
 7. Tosi hieno suoritus! Itse olin vain kympillä ja kans aivan olemattomalla harjoittelulla. Tavoite oli päästä maaliin ja olo on kyllä ku voittajalla kun onnistuin. Sulla kyllä aivan huippu suoritus! Onnea!
  Sikkuriina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno suoritus sinultakin! Itsensä ylittämisestä tulee kyllä huikea fiilis :)

   Poista
 8. Sähän sait hyvän ajan! :) Olen itsekin osallistumassa puolmaratonille noin kolmen viikon päästä...vähän jänskättää, mitä siitä tulee, koska en ole pariin kuukauteen treenannut lainkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sinnillä vaan niin hyvin se menee ;) Eipä tuohon näköjään paljoa harjoittelua tarvi vaan kauheasti sisua ;D

   Poista
 9. Onnea itsesi ylittämisestä! Mulla olis myös haaveena juosta puolimaraton syksyllä, mutta en ole varma pystynkö siihen.. Tänä keväänä oon juossu n. 10-14km lenkkejä mutta se reilu 20 tuntuu melko haastavalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varmasti pystyt kyllä juoksemaan puolikkaan jos jo nyt juokset tuollaisia lenkkejä! Itse en ole koskaan aikaisemmin juossut yli 10km :D Ja todella vähän viimeisen vuoden aikana yleensäkin! Sulla on kunto jo tosi hyvällä mallilla, joten varmasti syksyllä juokset puolikkaan "leikiten" :)

   Poista
  2. Hih, kiitos kannustuksesta! Eniten se varmasti on loppuen lopuksi korvien välistä ja itseensä luottamisesta kiinni :P -Petra

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUP

© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.