nyt valitan!

Nyt on pakko valittaa! Tämä perjantai on mennyt kyllä niin päin mäntyä kuin voi vaan mennä... Tai no huonot jutut alkoivat jo eilen, kun postilaatikosta tipahti "kiva" kirje Kelalta... Tulorajani ovat vuonna 2010 ylittyneet aivan säälittävän pienellä summalla ja nyt multa peritään tietenkin yhden kuukauden tukia takaisin korkojen kera. Voiii että kun ottaa aivoon! Minä vielä laskin niitä tuloja tosi tarkkaan, mutta näköjään ne oli aivan hiukkasen mennyt yli. Nostin vuonna 2010 yhdeltä kuukaudelta vain asumislisän, joten sen takaisinmaksuhan laskisi tukikuukausiani yhdellä, mutta Kelapa päätti periä myös yhden opintorahan. Kävin vielä viime vuonna Kelan toimistossa kysymässä asiasta, että jos tulorajani ylittyvät kun en asiasta ollut aivan varma, niin riittääkö, että maksan sitten kun kirje tulee vain sen yhden asumislisän. Vastaukseksi sain, että kyllä riittää. No kirjoitin eilen sitten uudelleenkäsittelypyynnön päätökseen, mutta tänään kun vein sen Kelalle niin sieltä sanottiin, että perintä aloitetaan aina viimeisestä kuukaudesta!! Miten voidaan antaa noin erilaista tietoa samassa puljussa?! Totta kai olisin maksanut sen asumislisän viime vuonna takaisin ihan varmuuden vuoksi, jos minulle olisi kerrottu, että joudun maksamaan viimeiseltä kuukaudeltani saamat tuet, jolloin nostin sekä asumislisää että opintorahaa! Nythän joudun maksamaan monta sataa euroa enemmän! ARGHHH! No aion valittaa tästä asiasta loppuun saakka aivan periaatteen vuoksi! Saa nähdä mistä tuon rahan meinaan taikoa...

Kelalla vierailun jälkeen menin vielä viikon viimeiselle tunnille ja sielläkin koin kiva yllärin... Harkat, joiden luulin olevan vasta ensi viikon perjantaina olikin tänään! Noista harkoista saa lisäpisteitä tenttiin jos ne tekee etukäteen, joten tuli pikku kiire saada tehtävät tehtyä ajoissa. Onneksi ne oli aika helppoja ja ehdin tehdä ne reilusti ennen harkkojen loppua.

Otettiin aamulla pitkästä aika asukuvia, kun täälläkin alkaa valoa riittämään hieman paremmin. Asukuvassa on tarkennus taas jotenkin aivan pielessä, mutta ehkä sen saa anteeksi.

paita 100% silkkiä Christelle&Co // farkut Levi's // laukku ja kello Michael kors // koru Juicy Couture
Lähden vähän ajan kuluttua jumpalle purkamaan vihaani steppilautaan! Ärsyttää kyllä nyt niin paljon, että voi olla että steppaan laudan halki!!

-Lindsay

21 kommenttia

 1. Voi ei tiedän ton ärsytyksen tunteen! :( Sillon kun opiskelin EN saanut opintotukea, pelkästään asumislisää kurjan 180€ joka ei todellakaan riittänyt edes vuokraan, joten oli vähän pakko käydä töissä, että sai vuokran maksettua ja ruokaakin pöytään. Jouduin sitten maksamaan ne ihan kaikki asumislisät siltä vuodelta takas, eli reilun tonnin lasku tipahti :/ Tosi reilupeli. Joten ole onnellinen että sentään saat sitä opintotukea :D Mä sain maksaa summan takas erissä ja sain itse päättää se eränkin, taisin maksaa 40€ kuussa ja pari vuotta siinä maksellessa tais mennä :D Nytkun oon pelkästään töissä ja ei ole omaa asuntolainaakaan enää riesana otan palkasta kaiken irti sanoo kuka mitä vaan :D Onneks oon tottunut olemaan köyhä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi et saanut opintotukea? :o Sinulla ilmeisesti oli siis silloin omistusasunto ja laina? Sekin on kyllä pyllystä, että jos on omistusasunto ei saa opintotukea vaikka taakkana onkin sitten iso laina :D

   Poista
  2. Minusta aika selkeää: Ei kai Kela voi osallistua kenenkään LAINAN maksuun? Mun mielestä on ihan loogista, että asumislisää ei saa omistusasuntoon. Jos on kykenevä ottamaan lainan ja se myönnetään, niin maksukykyä lienee ilman KELA:aakin :).

   Sun puolesta oon kyllä pahoillani :( Harmi juttu!

   Poista
  3. Asumislisäähän juuri omistusasuntoon saa, ilmeisesti vastikkeen verran, mutta opintotukea ei saa :) Kai, en nyt ole tästä aivan varma! Mielestäni se on kuitenkin hassua, että ihmiset joilla makoilee tilillä kymmeniätuhansia euroja voi saada asumistukea jos tuloja ei ole, mutta opiskeleva oman asunnon omistava ei saa opintorahaa...

   Kiitos sympatioista <3

   Poista
  4. Hei!
   Opintotuki koostuu opintorahasta ja asumislisästä. Minä asun puolisoni kanssa omassa asunnossa ja molemmat nostamme nimenomaan tuota opintorahaa, eli ei saada opintotuen asumislisää. Yleisestä asumislisästä en osaa sanoa, mutta näin minun mielestä opintotuessa!

   Harmittaa sun puolesta, itse säästyin tänä vuonna:)

   -Riikka

   Poista
  5. Asumislisää ei saa, itselläni siis omistusasunto ja vain opintorahaan on myönteinen päätös, vaikka tosin nyt en sitä nostakaan... :)

   Poista
  6. Hyvä että täällä joku tietää paremmin! :D Kun mulla on yks tuttu jolla omistusasunto on ja tiesin, että jotain tukea se saa mutta muistin väärin! :)

   Poista
  7. Tarkistin vielä siltä kaverilta, niin sillä on omistusasunto ja saa yleistä asumistukea ja opintorahan!

   Poista
  8. EI OLLUT omistusasuntoa sillon kun sain tukea!!!! Asuin vuokralla niinkuin tossa sanoinkin ei riittänyt rahat edes VUOKRAAN! Ehkä muotoilin tuon mun kommentin vähän väärin :D Ostin oman asunnon vasta myöhemmin. Tarkoitin että nyt ei ole enää omaa asuntoa (asun poikaystävän asunnossa) ja olen siis valmistunut jo vuonna -07 :D
   En saanut tukea kun aloitin koulun siis heti yläasteen jälkeen 16-vuotiaana ja sillon vanhempien tulot vaikuttaa. Mä en ole kumminkaan iskä maksaa tyyppiä ja 18-vuotiaana ala rahaa ruikuttamaan :D Toviottavasti nyt muotoilin tän tarpeeksi selvästi :D

   Poista
  9. Niin joo kun noin nuorena ne vanhempien tulot vaikuttaa vaikkei kotona edes asuisikaan. Taas näitä käsittämättömyyksi! ;D Itse asuin lukioajan vanhempien luona niin ei onneksi tarvinut silloin vielä miettiä noita :)

   Poista
 2. Kaveripiirini Kela-taistoja seuranneena päätin, että vastedes pyydän kaikki lupailut yms. kirjallisena siitä virastosta. Mä en vaan tajua miten tuollaista, että toinen sanoo toista ja toinen sitten toista, voi tapahtua niin usein siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä olisinpa tajunnut tuon silloin!! Mutta ei mun pienessä mielessäkään käynyt kyseenalaistaa sen naisen sanomisia ja se nainen vielä sanoi virheelisesti myös että ne takaisinperintäkirjeet tulee vasta syksysin :D Se on kyllä ollut niin kuutamolla kun voi vain olla!

   Poista
 3. Voi ei :(.
  Tuo on niin arsesta, kun jokainen kertoo erilailla, että niin tai näin voi tehdä ja se riittää... Sitten kuitenkin tulee karhuamisia...
  Oon monesti kuullut nuista jutuista, miten eri tavoin selitetään asioita, niin itse ainakin teen niin että sähköpostilla kysyn asiaa, niin on ainakin mustaa valkoisella ja voi mahdolliseen valitukseen sen liittää.
  Ja muutenkin kyllä kannattaa kaikki kelan kanssa asioidessa ottaa mustaa valkoiselle!
  Voi ainakin todistaa, että tämän neuvon mukaan olen toiminut.

  Mutta älä anna periksi, vaan valita niin pitkälle kuin pystyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisinpa itsekin tajunnut pyytää mustaa valkoisella, mutta olin liian hyväuskoinen :( Miksi minun pitäisi kyseenalaistaa niiden asioiden asiantuntijoiden sanomisia?? Tästäedes kyllä muistan hankkia kirjalliset todisteet! :D Ja kyllä, valitan loppuun saakka!

   Poista
 4. Minulle tuli takaisinmaksettavaa 3000e. Inhoan Kelaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih sinä olet kyllä vielä huonommassa jamassa :/ mutta tunne on sama!!

   Poista
 5. Kela ja Verotoimisto on sellaisia paikkoja, joiden kanssa haluaisi asioida mahdollisimman vähän :D Menee aina hermot. Ihana asu ja ihanat asusteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun ois tehny mieli tintata sitä akkaa tiskin takana nokkaan tänään :D sen naama oli kuin norsunv**ulla ja sanoo minun saaneeni väärää tietoa.. ARGHHHH! ja kiitos kehuista :)

   Poista
 6. Aikoinaan, kun vasta suunnittelin poikaystävän kanssa yhteiseen kämppään muuttamista niin tiedustelin kelalta, että vaikuttaako poikaystäväni omaisuus (siis metsät, maat jne.) minun saamaani yleiseen asumistukeen. Vastaus oli, etteivät vaikuta mitenkään. No vaikuttivatpa lopulta kuitenkin, että hyvin kelalla tosiaan tiedetään miten asiat oikeasti ovat.

  Ottaa kyllä muutenkin suunnattomasti päähän tämän maan byrokratia ja virastojen ääretön hitaus. Mikään muu ei tapahdu nopeasti kuin verojen keruu ja muiden saatavien takaisin perintä..

  VastaaPoista
 7. heippa! Mukava blogi, ensimmäistä ketaa eksyin tänne :) onko toi sun kors hamilton large tote? ihana! kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) joo laukku on Hamilton Large Tote :) hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.