attackia ja infrapunaa

Nyt ramasee. Sunnuntaipäivät on kyllä ihania, tai ainakin silloin kun se on vapaapäivä! Saa nukkua niin pitkään kuin haluaa, eikä tarvitse laittaa kelloa soimaan. Kävin yöllä unenpöpperössä vessassa ja mietin, että toivottavasti kello ei soi pian ja saan nukkua vielä. Sitten tajusin, että eihän minun tänään tarvitse herätä minnekään ja laitoin hymyissä suin uudestaan nukkumaan.

Hieman ennen klo 11 tuli sitten herättyä. Kun mietin niin nuorempana saatoin nukkua ihan reippaasti klo 12-13 saakka vaikka edellisenä iltana ei mitään olisi tehnytkään :D Aamupalan jälkeen lähdin salille ja uskaltauduin ensimmäistä kertaa bodyattackiin nyt tämän salikortin aikana. Huh yhtä rankkaa ja kova tempoista se oli kuin muistinkin ja hikoiltua tuli! 

Jumpan jälkeen menin salilla infrapunasaunaan, jonne minulla on ollut tarkoitus mennä jo pitkään. Infrapunasaunalla on sanottu olevan paljon hyviä terveysvaikutuksia, mm.:
 • infrapunasaunassa elimistöstä poistuu haitallisia kuona-aineita
 • lievittää ja poistaa monenlaisia kipuja: muun muassa päänsärkyä ja lihaskipuja
 • aineenvaihdunnan vilkastuminen lisää kalorinkulutusta ja auttaa painonhallinnassa
 • säännöllinen käyttö auttaa selluliiton poissa
 • iho voi paremmin
 • stressi vähenee ja olo piristyy
 • nopeuttaa elimistön palautumista ja toimii sen vuoksi erinomaisena liikunnallisen elämäntyylin tukena
 • auttaa kehon immuunijärjestelmää
kuva täältä
Infrapunasaunassa on lämpötila matalampi kuin normaalissa saunassa ja sinne mennään iho kuivana. Kauaa ei iho kuivana kuitenkaan pysy, sillä noin 5-10 minuurin jälkeen ainakin minä aloin hikoilemaan hulluna ja vesi vain valui kasvoissa norona :D En sitten tiedä johtuuko tämä attackista, infrapunasaunasta vai molemmista, mutta olen ollut todella väsynyt ja rentoutunut koko illan. Väsyttää kauheasti, mutta keho tuntuu jotenkin keveältä kuitenkin. En tiedä noista infrapunasaunan sanottujen terveysvaikutusten todenperäisyydestä, mutta ajattelin käydä siellä aina silloin tällöin :)

Nyt sitten Idolsin seuraamista :)

-Lindsay

7 kommenttia

 1. Ihanaa löysin blogisi taas! En edes muista missä näin tämän aikaisemmin ja sattumalta törmäsin taas! :-) Täytyykin liittyä lukijaksi ni en hävitä!:-)Jos joskus pidät minun blogiani seurattavana niin tervetuloa! Kehityspalautekkin on tervetullutta:-)hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne uudestaan ja jätit kommentin :) täytyykin tutustua blogiisi ajan kanssa! :)

   Poista
  2. Meinasin taas hukata sinut kun en ollut liittynyt heti lukijaksesi! Nyt liityin!huh. :)

   Poista
 2. Onko tuo BodyAttack sama kuin Les Millsin BodyCombat? Lyöntejä, potkuja, "taistelua"? :)
  Ja itse oon aina tuota infrapunasaunaa epäillyt, että miten se on tavallista saunaa parempi :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan BodyAttack on Les Millsin eri jumppa :) Attack on mielestäni kaikista noista Les Millseistä raskain, jos vertaa Steppiin ja Combattiin, sillä siellä on sykkeet tosi korkealla ja koko ajan juostaan, hypitään, kyykätään ymsyms :D Minäkään en tosiaan noista terveysvaikutuksista sen kummemmin tiedä uskoako vaiko eikö, mutta kokeillaan ;)

   Poista
 3. Heippa!
  Voi minua niin harmitti kun en itse eilen jumpan päätteeksi ehtinyt jäämään infrapunasaunaan! Omasta kokemuksesta voin sanoa saunasta ainakin sen verran, että se auttaa kyllä palauttamaan lihakset erinomaisesti! :) Raskaankaan jumpan jälkeen ei ole lihakset niin kipeät seuraavana päivänä, jos on malttanut saunassa istua, kuin mitä ne olisivat ilman saunaa. Ei siis taida ihan höpöhöpöä olla nämä saunan hyvät vaikutukset. :)

  Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten ja voi miten olen tykästynyt! :) Itse opiskelen myös kauppatieteitä, Itä-Suomen Yliopistossa toista vuotta. Tsemppiä kandiin, mulla ois urakka edessä ensi syksynä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että minullakaan ei tänään ole ollut lihakset ollenkaan kipeänä vaikka attack olikin tosi kova rääkki! Ehkä tuo sauna tosiaan minullakin siihen auttoi! :) Kiva kuulla, että tykkäät! :) Ja kiitos tsempistä, sitä nimittäin tarvitaan! :D

   Poista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.