UGG-bootsien pesu

Eilen illalla otin puuhaksi huoltaa vanhat UGG-bootsini. Ostin USAsta UGG Storesta boksin, jossa tuli mukana kosteussuoja, pesuneste ja sisäkarvan raikastaja. Toiset UGGini ovat jo kaksi vuotta vanhat, joten oli jo aikakin pestä ne ensimmäistä kertaa. Mitään isompia likoja kengissä ei ollut, mutta jotain värieroja oli tullut.

Välineinä puhdistuksessa käytin pyyhettä, pesunestettä jota laimensin kylmään veteen, pesusieni ja boksissa mukana tullut harja.En tajunnut ottaa UGGeista ennen-kuvaa, mutta jälkeen kuvat löytyy. Pesu aloitetaan kastelemalla koko kengän pinta kylmällä vedellä. Itse käytin kastelussa apuna tuota ylläolevaa pesusientä. Katselun jälkeen pesusienellä hierotaan kevyesti pesuneste-vesi-liuosta jokapuolelle kengän pintaan. Viimeiseksi pesuaine huuhdellaan kengän pinnasta pois. Itse käytin kenkiä kunnolla juoksevan veden alla, mutta tietenki varoen, ettei vettä mene kengän sisälle Kengistä lähtee pesun aikana hieman väriä, mitä ei kannata säikähtää.

Pesun jälkeen kengät näytti melkein pelottavan tummilta! Kantapäitä en pessyt ollenkaan, ja siitä onkin hyvä verrata värieroa!


Kengät kuivuivat vaatehuoneessa yönyli ja aamulla kengät oli aivan entisensä, mutta kengän pinta vain paljon tasaisempi. Kuivunnan jälkeen kengän pintaa "hierotaan" ensimmäisessä kuvassa olleen harjan kumimaisella puolella. Viimeiseksi kenkiin suihkutetaan kosteussuojaa, jonka annetaan kuivua 24h.


Pesu oli todella helppoa ja olen tyytyväinen, että ostin pesuaineet USAsta ja voinkin suositella kyseisiä aineita kaikille :)

Nyt on UGGit valmiita talvea varten! Jos se joskus sieltä vielä tulisikin...

-Lindsay

10 kommenttia

 1. mie jouvuin kans kuuraan ne sinun exät eilen. otti vähä osumaa minttukaakaon kans vkloppuna ;)

  VastaaPoista
 2. Jaa siekö oot heti kohdellu niitä kaltoin!! :D

  VastaaPoista
 3. EN! Käytin niitä vaa tanssimassa pöyällä :)

  VastaaPoista
 4. Noita pesuaineita saa onneksi myös Suomesta :)

  VastaaPoista
 5. Ihana blogi sulla! :) Jatka samaan malliin. Olisi sellainen toivomus, että voisitko tehdä joku kerta postauksen hiusten kiharruksesta? Itse olen niin surku siinä ja sinulla se näyttää onnistuvan niin hyvin kuvista päätellen :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, niin onneksi löytyy :) Suomessa ne vaan maksaa yksi pullo saman verran, kuin USAssa kaikki kolme, mutta sehän on ihan arvattavaa...

  Anonyymi, kiitos! :) heh voisin ehkä jonkulaista postausta yrittää tehdä. Minultakaan se ei kovin helposti kyllä onnistu. Oma neuvoni onkin kihartaa pienissä osissa ja sitoa ylimääräiset hiukset nutturalle, ettei ne ole tiellä.

  VastaaPoista
 7. Mistä tota pesuainetta saa ostaa? :) Kiitos tosi paljon tästä vinkistä, oon koko netin ettinyt läpi UGGien pesuohjetta ja tää postaus oli vastaus mun rukouksiin! :)

  VastaaPoista
 8. Bea, olen itse ostanu omani jenkeistä, mutta olen nähnyt tuota ainetta myytävän Oulussa muutamassa liikkeessä. En tiedä missä päin Suomea asut, mutta Stockmanneilta voisi löytyä ja kaikista liikkeissä joissa UGGejakin myydään :) Netistä voi myös yrittää etsiä hakusanalla UGG sheepskin cleaner and conditioner! :)

  VastaaPoista
 9. Osaatko sanoa että miten saisin sellaset jäljet pois, kun mun UGGit kastu ja niihin jäi sellaset valkoset viivat siihen kohtaan mihin se veden/lumen raja jäi? Koitin ottaa niitä viileällä vedellä ja rätillä, mutta en tiedä vielä mikä tulos on. Olisiko mahdollista hoitaa ne kuntoon ilman noita UGGien hoitoaineita ja harjaa? :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.