tähtäimessä KTM-tutkinto

Jokin aika sitten kun pidin arvonnan, toivoi muutamat enemmän tietoa opiskeluistani. Olenkin jo aikaisemmin tehny yhden postauksen siitä, kuinka Ouluun Taloustieteitä opiskelemaan päädyin, joten nyt keskityn lähinnä omiin opintoihini, kursseihini ja opiskelutapoihini :)


Minulla on pääaineena kansantaloustiede. Moni varmaan siellä huokaa, että voi kuinka kuulostaa tylsältä :D Mutta ei, en sanoisi sen olevan tylsää, mutta haastavaa kyllä. Pääsykoekirjoistakin kansantaloustiede oli ehdottomasti lempparini :) Jotta minusta tulisi Kauppatieteiden maisteri kansantaloustieteestä, tulee minun lukea 25 opintopistettä perusopintoja, 35 op aineopintoja (sisältäen 10op kandidaatin tutkielman) ja 60 op syventäviäopintoja (sisältäen 30op gradun). Tällä hetkellä olen suorittanut kansantaloustieteistä vasta 20 op perusopintoja kursseista kansantaloustieteen perusteet, julkinen talous, ympäristötaloustieteen perusteet ja raha- ja pankkiteorian. Tänä vuonna minulla olisi sitten edessä viimeinen perusopintokurssi kansantaloustieteen oppihistoria ja aineopintokurssit mikrotaloustieteen perusteet, makrotaloustieteen perusteet, matemaattinen taloustiede, immateriaalioikeuksien taloustiede ja kansainvälisenkaupan perusteet. Myös kandidaatin tutkielma olisi tänä vuonna edessä. Kandidaatin tutkielma on noin 20-30 sivuinen kypsyysnäyte ja ainakin meillä kansiksessa se on vähän niinku laaja "esitelmä" jostain kansantaloustieteen aiheesta. Oma kandini tulee käsittelemään todennäköisesti EU:n rahapolitiikkaa.

Pääainevaihtoehtojahan Oulussa on kuusi: johtaminen, kansainvälinen liiketoiminta, markkinointi, laskentatoimi, rahoitus ja kansantaloustiede. Kaikissa pääaineissa täytyy opintopisteitä suorittaa tuo sama 25+35+60=120. Pääaineen opintojen lisäksi tulee suorittaa joko neljä lyhyttä (4 x 25op), kaksi pitkää (2 x 60op) tai yksi pitkä (60op) ja kaksi lyhyttä (2 x 25op) sivunainetta. Suositeltavaa on, että käy edes yhden pitkän sivuaineen. Minä olen suorittanut tällä hetkellä kaksi lyhyttä sivuainetta, laskentatoimen ja rahoituksen. Tarkoituksesani on suorittaa pitkä sivuaine yritysjuridiikasta tai jatkaa laskentatoimi pitkäksi sivuaineeksi ja lukea yritysjuridiikka vain lyhyenä. Olen harkinnut myös markkinointia sivuaineeksi.Maisteriksi lukevan tulee opiskella yhteensä 300 opintopistettä (kandivaihe 180op ja maisterivaihe 120op). Pelkistä pää- ja sivuaineopinnoista tuo ei vielä kuitenkaan tule täyteen, vaan kuuluu opintoihin lisäksi ns. yhteisiä opintoja, joihin kuuluu mm. matikkaan, kieliopintoja ja viestintää. Nämä on monille niitä työläimpiä ja tylsimpiä kursseja, jotka jäävät roikkumaan suorittamatta. Pakollinen matikka ei ole vaikeaa, mutta omalla asenteella sen voi saada kyllä moninverroin hankalammaksi. Suosittelenkin kaikille, jotka meinaa Kauppatieteitä lukemaan, että kannattaa suorittaa nuo yhteiset opinnot mahdollisimman nopsaa alta pois. Niitä on tylsää käydä yksin, kun kaikki muut on ne jo suorittaneet. Minä suoritin kaikki suunnitelman mukaan ajallaan ja olen siitä nyt hyvin kiitollinen :D Yhteisistä opinnoista minulta puuttuu enää 4op kieliopintoja, jotka suoritan keväällä englannista.


Mun opiskelutyylistä on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Seku rämmin kursseja läpi... :D Osalla kursseista käyn luennoilla tosi aktiivisesti ja osalla en. Se riippuu todella paljon kurssista. Nyt kuitenkin kun perusopinnot alkaa olla takanapäin ja edessä vaikeampia aineopintoja, niin luennoilla tulee istuttua kyllä huomattavasti enemmän. Yhtään oppikirjaa en vielä näiden kahden opiskeluvuoden aikana ole lukenut, läpi vaan olen selvinnyt tenteistä omilla muistiinpanoilla ja luennoitsijan valmistamila luentomonistelehtisillä eli prujuilla. Täytyy olla melko seppä ja matemaattisesti lahjakas, jos meinaa kansiksen opinnot päästä läpi käymättä luennoilla. Sellaisia pääaineita kyllä varmasti löytyy, joissa luennoilla läsnäolo ei ole niin pakollista, jos vaan jaksaa sitten lukea kirjoja. Tenttipäivä meidän tiedekunnalla on aina torstai, joten yleensä tentteihin tulee luettua vain kolme päivää maanantaista keskiviikkoon. Ainakin tähän asti se on riittänyt. Tavoitteena minulla on kursseista saada aina vähintään arvosana 3 (asteikko hylätty,1-5) ja tavoitteeseen olen päässyt melkein aina.

En nyt tiedä ketä tällainen tylsä jaarittelu opinnoistani kiinnostaa tai saiko tästä mitään edes irti, mutta kirjoitinpa kuitenkin. Jos jotakuta jäi mietityttään joku tai kaipaisi jonku muunlaista postausta opiskeluistani niin kertokaa ihmeessä! :)

-Lindsay

Lähetä kommentti

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.