help! neuvoja kameran käytössä kaivataan kipeästi!

Ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia jo arvontaan osallistuneita! Aivan mahdottoman ihania kommentteja ja muutama postausideakin on tullut! Kiitos kovasti kauniista sanoistanne :) Alkoi ihan harmittaan, että palkintoja on vain yksi. Te, jotka ette vielä ole osallistuneet arvotaan, niin vielä on reilusti aikaa!

Risuja on tähän mennessä tullut vain yhdestä asiasta, kuvien laadusta. Olen itsekin hyvin harmissani siitä, että varsinkin asukuvien laatu on erittäin heikko! Kameralla kuitenkin pitäisi saada otettua huomattavasti parempia kuvia. Löytyykö sieltä ruudun takaa kameraexperttejä (tai ei siihen kyllä mikään expertti tarvitse olla, että osaa käyttää kameraa paremmin kuin minä), joka osaisi neuvoa, että millä asetuksilla ottaa asukuvia nimenomaan sisällä? Käytössäni on Canonin 1000D 18-55mm objektiivilla.

Tässä huima taidonnäyte asukuvien otosta:


Niimpä niin. Eikä minun hiukseni nyt noin keltaiset ole!

-Lindsay

7 kommenttia

 1. mulla on sama kamera ja nyt tajusin katsoa omia kuviani. Ei niissäkään kyl kauheesti ole kehumista :DD mitä kuvausohjlemaa käytät? mulla on toi P käytössä ja oon itse vähän säädellyt sitä.

  - emmi

  http://emmisdiaries.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kuvassa näyttäisi valoa periaatteessa olevan ihan tarpeeksi. Onko kuvan ottanut joku muu vai oletko ottanut sen itselaukaisimella? Kun itselaukaisimella ottaessa kamera ei välttämättä osaa tarkentaa oikeisiin kohteisiin. Ja onko sinulla valoja päällä huoneessa? Eli tuleeko valoa muualta kuin tuosta ikkunasta? Koska keinotekoiset valot saavat hiukset näyttämään keltaisemmilta kuin mitä ne oikeasti ovat.

  VastaaPoista
 3. emmi, kuvausohjelmana oon käyttäny M:ää tai sitten välillä myös noita valmiilla asetuksilla olevia :P

  Tiia, kuvan on ottanut poikaystäväni. Valoja oli päällä yksi, joka oli toisella puolella huonetta. Pitää ottaa ohjekirja käteen ja alkaa opiskelemaan näitä juttuja :D

  VastaaPoista
 4. Kokeilkaa laittaa sellainen kuvausohjelma päälle, jossa ei ole salamaa, ylimääräiset valot kiinni, eli luonnonvalossa kuvaus ja sitten käske poikaystävän katsoa tarkasti mihin kohtiin kamera tarkentaa ja käyttäkää esimerkiksi jonkunlaista alustaa tai jalustaviritelmää kameralle, jotta se ei heilahda kuvaa ottaessa.
  Ja tosiaan siihen ohjekirjaan kannattaa tutustua, jotta voi sitten säädellä itse niitä asetuksia.

  VastaaPoista
 5. Tiia, kiitos vinkeistä :) Olenkin kokeillut jo jonkulaista jalustaviritelmää ja silloin kuvat oli ihan ok, mutta valotus oli vähän vialla. Meillä on asunto vielä itäpuolelle niin luonnovaloakin tulee vähän kehnosti :/

  VastaaPoista
 6. Tää kuva ainakin on aika epätarkka, onko kuvaajalla hallussa se perustekniikka, et laukasinta painetaan eka puoleenväliin jolloin se tarkentaa, ja sit vasta painetaan loppuun asti? Oon huomannu kameran käyttöohjeita antaessa et välil on lähdettävä ihan perusasioista! :) Mahdollisimman automaattinen kuvausohjelma kannattaa valita, et tarkennus onnistuis parhaiten - ja sit opetella käyttämään niitä manuaalisempia kuvausohjelmia!

  VastaaPoista
 7. outi, Tässä kuvassa nimenomaan esittelin juuri sitä surkeaa kuvanlaatua ja huonoa kamerankäytönosaamista :D Mutta jos vertaa noihin ihan uusimpiin asukuviin, niin näyttäisi olevan hieman parannusta? :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.