niin ai mikä hellesää?

Taas on saanut pitkin viikkoa kuulla hehkutusta kuinka ensi viikolla hellesää valtaa Suomen. Tänäänkin illan uutisten säätiedotuksessa iloittiin saapuvista helteistä, mutta kun sääkarttaa näytettiin, niin olihan sitä hellettä Etelä-Suomessa, mutta ei Oulussa, eikä pohjoisemmassa. Meteorologeilla tuntuu joka kesä unohtuvan tuo Suomen maantiede kokonaan, kun tuntuu ettei ne koskaan muista, että Suomessa on elämää pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin! Miksei sitä voi vaan ilmoittaa että hellesää saapuu Etelä-Suomeen? Onko siihen niin vaikea lisätä tuo etuliite?

hellettä?
Tämä nyt oli ihan tyhjänpäiväinen valituspostaus, mutta minusta tuo on ärrrsyttävää ja vieläpä jokavuotista käyttäytymistä!

-Lindsay

5 kommenttia

 1. Mulla kans jaksoi aina ärsyttää tuo sama juttu :p Ja välillä tuntui että oikein tahallaan säätiedotteissa laitettiin Etelä-suomeen jotain super hyvää säätä ja pohjoiseen jotain ihan surkeaa, vaikkei niin ihme kyllä aina ollutkaan vaan ihan toisin päin haha.

  VastaaPoista
 2. Nojoo. Ei oo ikinä tullu ajateltua tuolta kannalta kun asuu Etelä-Suomessa :D No muutenkin kyllä ärsyttää tuo jokavuotinen hehkutus helteestä. Ja eipä kyllä ole tietoa helteestä täällä Etelä-Suomessakaan, harmaata ja vettä sataa. Eli se siitä :D

  VastaaPoista
 3. Kaippa ne noilla hellesäähehkutuksilla meinaa tätä eteläpuolta. Eipä kyllä mitään valittamista, tänään vähän päälle 20 ja huomiseksi luvattu 28 :D

  VastaaPoista
 4. No nyt ollaan asian ytimessä! :D Voi että ärsytti tuo jo Torniossa, ja kun Vaasaan muutti niin sai todeta että tuollainen uutisointi todellakin koskee vain ETELÄ-suomea. Edes Pohjanmaa ei mahdu siihen realistiseen uutisointiin, hoh. :D

  VastaaPoista
 5. Jenni, totta. nyt vaan harmikseni säätiedotukset ovat osuneet melko oikeaan, eli pohjoisessa on kurjaa säätä :D tai no tänään kyllä oli oulussakin tosi hieno päivä jonka vietin toimistossa ;)

  Erica, niin se tuntuu välillä siltä että kaikki etelä-suomalaiset unohtaa, että elämää on myös täällä pohjoisemmassakin ;D

  Sipuli, niinhän ne näyttää meinaavan. en vaan ymmärrä miksi sitten hehkutetaan että hellesää saapuu SUOMEEN, eikä voida sanoa että ETELÄ-SUOMEEN? etelä-suomi ei nimittäin ole koko suomi. onko se jotenkin liikaa vaadittu, että siellä tajuttaisiin, että asukkaita on myös muuallakin suomea? :D oli kyllä täälläkin tänään aivan upea sää, mutta ikävä kyllä jouduin viettämään päivän toimistossa :) mutta en kyllä voi sanoa hellesäitä vielä olleen oulussa saati sitten luvatuksi.

  Annastiina, nimenomaan. Koen itsekin sen todella ärsyttäväksi :) Vaasanhan pitäisi olla Suomen aurinkoisin kaupunki joten luulisi siellä saavan nauttia auringosta ;)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.