fondue-ilta

Eilen illalla herkuttelimme Japen kanssa juustofonduella. Olen oppinut syömään fondueta yli 10 vuotta sitten mökillämme, kun vieraana oli Svetisiläisiä, jotka toivat mukanaan fondueta. Kuka juustojen rakastaja nyt muutenkaan voisi olla tykkäämättä maukkaasta sulatetusta juustosta? 

Huippua, että fondueta löytyy nykyään Suomestakin ja ainakin Oulusta sitä löytyy Prismasta ja Stockmannin Herkusta. Juusto sulatetaan kattilassa, mieluiten ihan oikeassa fondue-kattilassa, mutta sen puutteessa teflonpintainenkin toimi! Teräksistä en suosittele, sillä siinä juusto kyllä palaa pohjaan, testattu on. Parhaaksi leiväksi fondueeseen olen todennut Pirkan chiabatan, mutta koska sitä ei lähi K-Marketista löytynyt, niin otimme vehnäpatonkeja, joka on seuraavaksi paras vaihtoehto. Itse olen tottunut dippaamaan fondueeseen leipäkuutioita, tomaattia ja ananasta. Aivan älyttömän herrrkullista! Tomaatit pilkotaan pienemmiksi, ananasta voi ostaa ihan tuoreena, mutta purkkiananaskin käy ja patongit paistetaan ja pilkotaan niiden hieman jäähdyttyä.Ja ei kun dippaamaan! Kattilan alle laitoimme kolme tuikkukynttilää lämmittämään kattilan pohjaa, jotta juusto pysyisi juoksevana ja lämpimänä. Tuli näitä kuvia katsellessa taas ihan kauhea nälkä...


-Lindsay

4 kommenttia

 1. Fondue on niiiin hyvää! Postasin samasta aiheesta kk sitten lumimyräkkäpäivänä. Sieltä löytyy lisävinkkejä lisukkeista :). Täytyypä taas joku ilta tehdä, kun on vielä talvi. On nimittäin niin talviruokaa, että!

  VastaaPoista
 2. Oi pitääpä käydä etsimässä se postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Voi nam, arvaa kuinka paljon rupes nyt tekemään mieli dippailua! :D

  VastaaPoista
 4. Joo älä huoli, mullakin tekee vaikka söin viimeksi eilen :D

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät kovasti päivääni! Otan ilolla vastaan sekä risut että ruusut! :)

INSTAGRAM @LINDAKAUPTämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Selaamalla sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja täällä.
© Lindsay's Diaries. Design by Fearne.